Αποδυναμώνουν την εκκλησία, οπου στο παρελθόν μέσω δύσκολων καιρόν έπαιξε ενεργό ρόλο

______Από τόν παρελθόντα Οκτώβριο, από τότε δηλ. που αναδείχθηκε η νέα Κυβέρνησις, το κεντρικό θέμα των ειδήσεων καθημερινώς είναι ένα και μόνο. Η κατάστασις της Οικονομίας! Συνεχώς εξαγγέλλονται νέα μέτρα και συνεχώς επιβάλλονται νέες φορολογίες! Το δε χειρότερο είναι ότι ο ελληνικός Λαός απειλείται με τον μπαμπούλα λήψεως ακόμη πιο σκληρών μέτρων! Χθές ανακοινώθηκε, ότι τα σκληρά μέτρα αρχίζουν από την Εκκλησία, στην οποία επιβάλλεται φορολόγησις που φθάνει το 20%.
______Δεν είμεθα οικονομολόγοι! Παρά ταύτα νομιμοποιούμεθα, ως άνθρωπος, που διαθέτει τον κοινόν νούν, να έχουμε και να διατυπώσουμε τη γνώμη μας. Και χωρίς περιστροφές το λέμε ευθέως: Η Κυβέρνηση υποβάλλει τον Ελληνικό Λαό σε θυσίες, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ! Η Χώρα εισέρχεται σε περίοδο μεγάλης δυστυχίας! Ο Έλλην θα πεινάσει!
 Η δυστυχία θα είναι το γνώρισμα των επομένων ετών. Διότι με τα μέτρα, τα οποία λαμβάνει η Κυβέρνησις το οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ! Για τον απλούστατο λόγο: Είναι σαν κάποιος να έχει μια αγελάδα. Την αρμέγει, την ξανααρμέγει, και πάλιν την αρμέγει, χωρίς να την ταϊζει. Στο τέλος η αγελάδα θα ψοφίσει! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη λύσις!

_______Η Κυβέρνησις λοιπόν θεωρώντας τον Ελληνικό Λαό σαν μια αγελάδα την αρμέγει συνεχώς, επιβάλλοντας νέους φόρους! Αλλά δεν τροφοδοτεί την αγορά, ώστε να ανοίξουν οι εργασίες. Δεν ενισχύει την ανάπτυξη. Δεν παράγει αγαθά! Δεν σκύβει στον ’Ελληνα αγρότη. Δεν παίρνει μέτρα για να τον στηρίξει. Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια μας εδώ στην Αιγιάλεια πέφτουν και σαπίζουν, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν τα αντίστοιχα προϊόντα εισαγωγής από την Τουρκία. Ακόμη και ντομάτες -τις λιαστές δα- εισάγουμε από την Τουρκία, κι ας μας φέρνουν και την ηπατίτιδα!

_______ Από την άλλη πλευρά οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων χαϊδεύουν το κεφάλαιο, χαρίζουν φόρους, απαλλάσσουν, αποφυλακίζουν εμπόρους ναρκωτικών! Η ειδησεογραφία μόλις της παρελθούσης Κυριακής (14 Μαρτόυ 2010) είναι αρκούντως εύγλωττη. «Χάρισαν τις ποινές στην κυρία Μπριγκίτα και στην κυρία της ΜΕΒΓΑΛ! Και σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών με 20 χρόνια καταδίκη» γράφει « Το ΠΑΡΟΝ» στην 1η σελίδα! «Μετά το χάρισμα του προστίμου της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ κι άλλη ….δωρεά της Εφορείας σε μεγαλοεπιχειρηματία! Μόνο 3.000 ευρώ το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του κέντρου της Μυκόνου που διοργάνωσε συναυλία του Ρέμου χωρίς να κόψει ούτε μια απόδειξη» (στην ίδια εφημερίδα σελ. 34). Στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ- ΡΙΑΚΗ χάρισαν ένα πρόστιμο 5.500.000 €. Στη συναυλία του Ρέμου επήγαν 3.000 άτομα περίπου, επλήρωσαν δε το εισιτήριο 250 € έκαστος. Και όμως ο επιχειρηματίας υποχρεώθηκε να καταβάλει φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο μόνο 3.000 €.

_______Επομένως με μαθηματική ακρίβεια η Ελληνική Κοινωνία οδηγείται σε αποσύνθεση. Οι «έχοντες και κατέχοντες» μένουν σχεδόν στο απυρόβλητο, ενώ οι οικονομικώς ασθενέστεροι οδηγούνται σε αιματηρές θυσίες. Τα μέτρα της Κυβερνήσεως θα φέρουν μεγάλη φτώχεια! Θα αυξηθή η ανεργία, διότι θα κλείσουν επιχειρήσεις. Αντί να αυξηθή η παραγωγή του εθνικού προϊόντος, θα μειωθή περαιτέρω η παραγωγή. Θα θυμηθούμε τα χρόνια της Κατοχής 1940-1944, τα οποία εμείς οι παλαιότεροι ζήσαμε τότε. Θα πούμε «το ψωμί, ψωμάκι»! Θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές-θύματα είτε της πείνας, είτε της εγκληματικότητος. Η Χώρα οδεύει πρός μίαν περίοδον υπερτάτης δυστυχίας.

_____Σε μια τέτοια περίοδο εθνικής δυστυχίας θα έπρεπε να ενισχυθή ο ρόλος της Εκκλησίας, διότι Αυτή είναι η φτωχομάννα τους Λαού μας. Αντιθέτως η Κυβέρνηση επιτίθεται με μανία εναντίον Της και επιβάλλει αιματηρούς φόρους, χωρίς να υπολογίζει ότι τελικά το τίμημα θα επιβαρύνει τον φτωχό Λαό, που σπεύδει καθημερινώς στην Εκκλησία για να λάβει οικονομική βοήθεια, ένα πιάτιο φαγητό ή μια ζεστή στέγη στα τόσα και τόσα ευαγή εκκλησιαστικά Ιδρύματα. Εμείς εδώ στο Αίγιο ή στα Καλάβρυτα συντηρούμε δύο Γηροκομεία, δύο Στέγες κατακοίτων, με συνολικό αριθμό ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ (120) κλίνες περίπου, ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό, ένα Εστιατόριο με τίτλο «το Στέκι της Αγάπης», ένα Κατάστημα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με τίτλο «Το Κελάρι της Αγάπης», το Κεντρικό «Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιΐας» με Παραρτήματα σε πολλές Ενορίες, το «Ταμείο Υποτροφιών», το «Ευαγές Ταμείον Μητροπολίτου», το «Ταμείον ‘Εκκλησιαστικής Δράσεως», το «Internet Caffe», το Κέντρον Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», το Κέντρον Νεότητος «το Όραμα», τη Σχολή Αγιογραφίας, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής τόσο στο Αίγιο όσο και στα Καλάβρυτα και άλλες ακόμη δραστηριότητες! Τι άραγε νομίζουν οι Κυβερνώντες. Με την φορολόγηση που επιβάλλουν ΔΕΝ θα πληγούν ούτε ο Μητροπολίτης, ούτε οι Ιερείς μας, οι οποίοι θα εξακολουθούν να επιτελούν την αποστολήν των από αγάπη στο Θεό και στον άνθρωπο! Θα πληγούν όμως όλοι εκείνοι, οι οποίοι δέχονται την ευεργετική δράση της Μητροπόλεως, και άρα της Εκκλησίας γενικώτερα, δηλ. αυτοί που –κάτω από τις νέες συνθήκες- θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη! Θα πληγούν ενδεχομένως οι ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (95) εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται στις παραπάνω δραστηριότητες και μισθοδοτούνται από την Ιεράν Μητρόπολιν.

______Η οικονομική πολιτική της Κυβερνήσεως είναι σχιζοφρενική! Διότι αντί να ανακουφίζει την οικονομία, με μαθηματική ακρίβεια την οδηγεί σε μαρασμό! Γράψτε το κάπου, για να το επαληθεύσετε. Με συντελεστή ΦΠΑ 19% το Υπουργείο Οικονομικών εισέπραττε περισσότερα όσων θα εισπράξει τώρα, που αυξάνει τον συνετελεστή ΦΠΑ σε 21%. Διότι απλούστατα αντί να διευκολύνη την προμήθεια αγαθών από το αγοραστικό κοινό, παρέχοντας φθηνότερα αγαθά, με την επιβαλλόμενη ακρίβεια, περιορίζει την αγοραστική ικανότητα!

_______Τις απόψεις μας είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε επισήμως δι’ επιστολής μας προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο διά της από 4ης Μαρτίου 2010 επιστολής μας, ευθύς αμέσως ως ανακοινώθηκε η αξιέπαινη πρωτοβουλία του για την δημιουργία «Ταμείου Στήριξης της Ελλάδος». Εγράψαμε τότε τά εξής:


Σχόλια