Στις 6.30 μ.μ. αναμένεται στο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται στην Ελλάδα, με ειδική κυβερνητική πτήση, μέσω Τελ Αβίβ, το Άγιο Φως. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Το αεροσκάφος προβλέπεται να προσγειωθεί περίπου στις 18:30. Θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η τελετή υποδοχής, στην οποία μπορούν να παρευρίσκονται όσοι το επιθυμούν.
Η συγκέντρωση των πιστών θα γίνει έξω από την Πύλη 9 και λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού περάσουν από το σχετικό έλεγχο ασφαλείας, θα τους επιτραπεί η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο, από όπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή.
Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο απόμακρο χωριό της Ελλάδας, μέσα σε μικρές ειδικά κατασκευασμένες λυχνίες.

Ελληνική αντιπροσωπεία στο Τελ Αβίβ
Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη έφτασε με ειδική πτήση στο Τελ Αβίβ, απ' όπου θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα αναμένεται να παραδοθεί το Αναστάσιμο Αγιο Φως από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Το Αγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο αρχιμανδρίτης Μιχαήλ, ως εκπρόσωπος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στην αποστολή συμμετέχει ο μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμων. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης, εκ μέρους των κομμάτων, οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Χαλκίδης (ΝΔ) και Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ).

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια