Με μεγαλοπρέπεια η Ανάσταση στη Μόσχα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Στο Καθεδρικό Ναό παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με την σύζυγό του Σβετλάνα, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ.
Στη συνέχεια μαζί με τον Πατριάρχη Κύριλλο έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», αντάλλαξαν λουλούδια, πασχαλινά αυγά και τον ασπασμό της αγάπης κατά την Ρωσική Παράδοση, παρουσία δεκάδων χιλιάδων πιστών.

Στο μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η αλλαγή της ζωής εν Χριστώ δεν σημαίνει απλά την αλλαγή προς το καλύτερο. Είναι η ριζική αλλαγή, η οποία οδηγεί τον άνθρωπο προς το θρίαμβο της ζωής και το πλήρωμα της ύπαρξης (πρβλ. Ιω. 10.10) τόσο στην παρούσα διαμονή του επί της γης όσο και στον μέλλοντα αιώνα».

«Η εορτή του Αγίου Πάσχα μας βοηθά να αισθανόμαστε φανερά το αδιάρρηκτο δεσμό μας όχι μόνο με τα παρελθόντα γεγονότα των δυο χιλιετιών αλλά και με τον ερχόμενο θρίαμβο της «δικαιοσύνης αιώνιας», συνέχισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Να αναφερθεί, ότι το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, έφτασε στην Μόσχα και σε όλη την Ρωσία με 18 ειδικές πτήσεις από το Τέλ Αβίβ.

Επίσης, για δεύτερη φορά μετά την εκλογή του Πατριάρχη Κυρίλλου, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε σε 18 διαφορετικές γλώσσες.

Τέλος, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, άρχισε την ανάγνωση πρώτα στα Ελληνικά και στα Λατινικά, και αμέσως μετά κληρικοί συνέχισαν στα Εβραϊκά, Αραμαϊκά, Σλαβικά, Ρώσικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ουκρανικά, Μολδαβικά, Εσθονικά, Λετονικά, Σέρβικα και Κινέζικα.




Σχόλια