Στόχος της Χάγης η σύλληψη Ορθόδοξων υπερασπιστών.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη σύλληψη των Μλάντιτς και Χάτζιτς», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του ICTY, Σ. Μπράμερτς. Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Σερζ Μπράμερτς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη σύλληψη των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς και ανήγγειλε ότι θα καταθέσει νέα έκθεση για τη συνεργασία της Σερβίας με το ICTY το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.
«Όλοι συμφωνούμε ότι πρωταρχική ευθύνη των χωρών της περιοχής η σύλληψη των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου γενικά και τώρα ειδικότερα για τη Σερβία. Γνωρίζω ότι οι αρχές στη Σερβία εργάζονται ενεργά για το ζήτημα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις επιχειρησιακές συσκέψεις. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν βρίσκονται στη Σερβία. Κανένας από τους συνομιλητές μου δεν το υποστήριξε», τόνισε ο κ. Μπράμερτς σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου.

Σε ερώτηση τι θα αναφέρει στην επόμενη έκθεσή του για τη συνεργασία της Σερβίας με το ICTY, από την οποία εξαρτάται και η πορεία της χώρας προς την Ε.Ε., ο κ. Μπράμερτς τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οριστική απάντηση στην ερώτηση» .

«Πραγματικά, θέλω να είμαι προσεκτικός. Πρέπει να πω ότι το γεγονός ότι η προηγούμενη έκθεσή μου ήταν θετική, δεν σημαίνει ότι αυτόματα και η επόμενη θα είναι στον ίδιο τόνο. Πρόκειται για νέα έκθεση και νέα αποτίμηση της κατάστασης, η οποία θα ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του ICTY.

Ο κ. Μπράμερτς είπε ότι με το Βελιγράδι υπάρχει καλή επαγγελματική συνεργασία προσθέτοντας: «Αλλά δεν μπορούμε γι αυτό το λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι με όλα» . «Οι σημερινές σχέσεις μας επιτρέπουν να πούμε τι λειτουργεί καλά και σε ποιους τομείς μπορεί να υπάρξει βελτίωση», συμπλήρωσε ο γενικός εισαγγελέας του ICTY.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια