Στις ημέρες των παθών οι Εβραίοι 'στάυρωναν' τους αμάχους της Γάζας! Οι Εβραίοι κάνουν για άλλη μια φορά επίδειξη της παγκόσμιας κυριαρχίας τους.

Μεγάλη αεροπορική ισραηλινή επιχείρηση σε εξέλιξη στη Γάζα. 
Ισραηλινά μαχητικά F-16 και και ελικόπτερα AH-64 βομβάρδισαν με τουλάχιστον επτά πυραύλους στόχους στη Λωρίδα της Γάζας και πολυβόλισαν επιλεγμένους στόχους σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από Παλαιστίνιους ενόπλους από την Γάζα προς το νότιο Ισραήλ την Πέμπτη. Οι επιθέσεις ήταν τουλάχιστον 15.
Τέσσερις από τις επιθέσεις έλαβαν χώρα στην πόλη Χαν Γιούνις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους της Χαμάς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
 Άλλος ένας πύραυλος έπληξε ένα εργαστήριο παρασκευής τυριού στην πόλη της Γάζας και δύο παιδιά τραυματίστηκαν από θραύσματα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Επίσης, ελικόπτερα πραγματοποίησαν δύο επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, καταστρέφοντας ένα χυτήριο για το οποιο υπήρχαν πληροφορίες ότι κατασκεύαζε περιβλήματα αυτοσχέδιοων ρουκετών.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε σήμερα στο Τελ Αβίβ ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από Παλαιστίνιους ενόπλους από την Γάζα προς το νότιο Ισραήλ την Πέμπτη. Η επίθεση, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, δεν είχε θύματα.

Οπως διευκρίνισε, στόχος των αεροπορικών επιθέσεων ήταν χώρος κατασκευής όπλων στη Πόλη της Γάζας και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και δύο αποθήκες που χρησιμοποιούν ένοπλοι για να φυλάσσουν ρουκέτες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι τον Μάρτιο εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας περίπου 20 ρουκέτες και βλήματα όλμων και σκοτώθηκε ένας εργάτης από την Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ισραηλινή επιχείρηση από το τέλος της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009.

Παλιστινιακά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια την Πέμπτη που προειδοποιούσαν τους κατοίκους για αντίποινα μετά τους θανάτους Ισραηλινών στρατιωτών στη Χαν Γιούνις την περασμένη Παρασκευή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια