Αντισυνταγματικές πέντε βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου !

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν πριν λίγο από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου 5 βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παρατηρήσεις έγιναν και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, αντισυνταγματική την υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, όπως και τις διατάξεις που προβλέπουν να...καθορίζονται με υπουργική απόφαση τα ποσά των συντάξεων και η αναπροσαρμογή τους.
Κατά το ανώτατο δικαστήριο για τα θέματα αυτά το Σύνταγμα επιβάλλει την ψήφιση νόμου.
Στο μεταξύ, με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
«Οι επιπτώσεις είναι παντού, έχουμε μια βίαιη ανατροπή κατακτήσεων μιας ζωής και που αναδεικνύουν μείζον δημοκρατικό ζήτημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ως το πλέον αντικοινωνικό και βάρβαρο. Όπως είπε, «είναι απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει ούτε καν καμία μεταβατικότητα ως προς τις αλλαγές στις μητέρες ανηλίκων και στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, σχολίασε ότι το νομοσχέδιο παράγει ανασφάλεια, για κοινωνική νάρκη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας, Βασίλης Κορκίδης, ευχήθηκε καλά γηρατειά με το νέο ασφαλιστικό


Σχόλια