Πως έγιναν εχθροί δύο φίλοι και συνεργάτες.

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) της Τουρκίας και του Ισραήλ, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.
Κάτω από τον μανδύα των πάσης φύσεως (ΜΚΟ) των δύο κρατών, βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ (Μilli Istihbarat Teskilati), για την Τουρκία, και η Mossad (Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών”Ha-Mossad le-Modiin ULE-Tafkidim”)για το Ισραήλ, ή άλλοτε παλαιοί συνεργάτες για πολλές επιχειρήσεις.
Σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια με το Τούρκικο πλοίο και την (ΜΚΟ), η Mossad είχε βάσιμες πληροφορίες , ότι με τον μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Παλαιστίνη, κρύβονται άλλα κίνητρα.
Οι δύο μυστικές υπηρεσίες (Mossad – MIT) ως παλαιοί συνεργάτες είχαν συνεργαστεί στα πλαίσια του περιβόητου τουρκο-ισραηλινού άξονα, με την κωδική ονομασία “Επαγρύπνηση”, την οργάνωση, επιχείρησης εντοπισμό , σύλληψης και την απαγωγή του Κούρδου ηγέτη του Π.Κ.Κ Αμπουλάχ Οτσαλάν ,για το οποίο νοίκιασαν από κοινού,Lear Jet .
Ωστόσο,μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια από το Ισραήλ, οι δύο μυστικές υπηρεσίες πάγωσαν κάθε επιχείρηση που σχεδίαζαν από κοινού, ανά τον κόσμο, και από συνεργάτες έγιναν εχθροί.
Αφού μεταξύ τους ξέσπασε πόλεμος κυριαρχίας με απρόβλεπτες συνέπειες, αψηφώντας την οργή του κόσμου.
Στο καραβάνι αλληλεγγύης έχουν εμπλακεί και Ελληνικές (ΜΚΟ) οι οποίες ρίχνουν λάδι στην φωτιά, στέλνοντας διάφορα εφόδια στην Γάζα, μαζί με τους Τούρκους ακτιβιστές από κοινού.
Μάλιστα κάποιο κατηγορούν τις Ελληνικές (ΜΚΟ), ότι υπάγονται και αυτές στις μυστικές υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους.
Και όπως είπαν πολύ χαρακτηριστικά, “οι Ελληνικές (ΜΚΟ) έχουν γίνει δορυφόροι της Τουρκίας”.Διεμήνυσαν δε, ότι αυτό μόνο καλό δεν θα φέρει στην Ελλάδα.

(Α΄ τάξης ) Θουκυδίδης
Στρατηγός εν αποστρατεία
http://www.elliniko-fenomeno.gr/
Σχόλια