Ξεπουλάνε την Μακεδονία όσο-όσο

«Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», μας προέκυψε ξαφνικά. Την ώρα που οι πολίτες εστιάζουν αναγκαστικά λόγω συνθηκών σε θέματα οικονομίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει «ανοικτά» θέματα. Μυστική διπλωματία λοιπόν εκ μέρους της κυβέρνησης και «παιχνίδια» με τα εθνικά μας θέματα, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο λαός. Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει κλιμακούμενες αντιδράσεις, προσπαθεί μέσω διαρροών να μετρήσει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Την ίδια ώρα, οι παρεμβάσεις από αμερικανικής πλευράς, φέρονται να είναι ασφυκτικές. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να προωθήσουν την ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με κάθε κόστος και εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Πηγές του ΥΠΕΞ τονίζουν (προκαλώντας με τη στάση τους και τα επιχειρήματά τους) ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη»
 καλύπτει την ελληνική απαίτηση για γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για το «σερβίρισμα» συμφωνίας, υπογραμμίζουν ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν οι ίδιοι την παραπάνω ονομασία, για να διαφοροποιηθούν από τις άλλες ονομασίες, όπως «Μακεδονία του Αιγαίου» και «Μακεδονία του Πιρίν».

Η ΝΔ δείχνει να συναινεί στο ξεπούλημα, καθώς δια στόματος του ευρωβουλευτή της και πρώην εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Γιώργου Κουμουτσάκου, υπογράμμισε ότι «η ελληνική κόκκινη γραμμή είναι γνωστή. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και γενική ισχύ. Η συγκεκριμένη πρόταση, αν πράγματι είναι έτσι, δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Εμπίπτει κατ' αρχήν σε αυτές τις προδιαγραφές. Όμως, παραμένει άγνωστο το εύρος της χρήσης της. Όπως άγνωστο παραμένει το αν η κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε συζητήσεις εκτός πλαισίου του ΟΗΕ και σε μυστική διαπραγμάτευση». Δηλαδή, αντί για την ουσία, μομφές για τη διαδικασία! Φυσικά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τα άλλα κόμματα...

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, όλοι ασχολούνται με ελάσσονος σημασίας θέματα, όπως η ανεξαρτητοποίηση από τη ΝΔ του βουλευτή Κώστα Κιλτίδη. Κάποιοι ετοιμάζουν την «Ελλάδα της παραίτησης» και της «ανοχής», δουλεύοντας εντατικά για να τη δημιουργήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, η επίλυση διμερών θεμάτων (κατά απαίτηση της Ουάσινγκτον) όταν η Ελλάδα βρίσκεται υπό την «επιτήρηση» του διεθνούς παράγοντα και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι εστιασμένο αλλού, θεωρήθηκε από την κυβέρνηση, «προτεραιότητα»...
 

Σχόλια