Ἀποφθέγματα σύγχρονων αγωνιστών της αληθινής ορθόδοξης πίστης

Τους τελευταίους μήνες Χριστιανοί μου, οι Κασσάνδρες και οι αλιγάτορες του χρήματος σκορπούν ανελέητα σε όλο τον πλανήτη θλίψη, απαισιοδοξία και απόγνωση. Χτυπούνε τη χαρά και την ελπίδα πιστεύοντας οι δυστυχείς ότι έτσι θα διασπάσουν τη σχέση του τριαδικού Θεού και του ανθρώπου. Εσείς τι λέτε; Τσάμπα σταυρώθηκε ο Χριστός; Ε! όχι, ο Κύριος μας ξαναΐδρυσε τον πλανήτη, όπως λέγει σοφός γέροντας ασκητής, από το Παγγαίο Όρος και στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στον κόσμο. «Αμήν λέγω υμίν. Εγώ το Α, εγώ και το Ω. Μην αποθαρρύνεσθε. Βάλτε μέσα σας την ελπίδα πως εγώ υπάρχω και δεν θα αφήσω να ματώνει άλλο η γη. Κρατηθείτε γερά. Ο Παράκλητος είναι μαζί σας. Η γη ξαναϊδρύεται με γερές και όχι σάπιες ελπίδες. Οι έχιδνες και οι φοβεροί δεινόσαυροι του χρήματος ρημάξανε τον κόσμο. Όμως έρχεται η τιμωρία τους και ο πλανήτης θα φέξει λαμπερά. Αμήν»
 Μη φοβάσαι καλέ μου βιοπαλαιστή. Η Άνοιξη θα έρθει και θα είναι γεμάτη μυρωδάτη λουλούδια. Ο Κύριος μας, όπως διαλαλεί ασκητής γέροντας, συνάθροισε όλους τους αγγέλους και τους έδωσε σαφείς οδηγίες να φέρουν την ισορροπία στη γη. Γιατί αν προσέξατε καλοί μου σύνδουλοι, οι πάντες ξύπνησαν τώρα και θέλουν να φέρουν τον κοσμάκη σε δεινή θέση... Ε! όχι, ο ουρανός δεν το θέλει αυτό. Αρκετά κάνατε. Μαζευτείτε εσείς οι μεγάλοι εμπνευστές της θυελλώδους κατάστασης που δημιουργήσατε. Καιρός είναι να φέρετε πάλι την ισορροπία. Ο ουρανός είναι αυτός που δοκίμασε την απληστία σας. Τώρα πια μαζέψτε και δώστε τη λύση που ο Θεός Πατέρας σας είχε πετάξει στο τραπέζι. Εσείς όμως, θέλατε να μαζέψετε και άλλα! Ε! όχι, τώρα δώστε τη λύση στον κόσμο γιατί ο Σατάν σας γονάτισε. Γυρίστε σελίδα προς το Θεό. Και οι χώρες αυτές που μπήκαν στο μεγάλο αυτό παιχνίδι σας χωρίς να σκεφθούν λογικά και διπλωματικά τρέμουν σαν τα παιδάκια τώρα. Καλοί μου σύνδουλοι, ο ουρανός ποτέ δεν θα αφήσει αυτούς τους άπειρους να βουλιάξουν το καράβι.

Τσιν. Γ.
Οι ηγέτες που κρατούν τα ηνία του μικρού αυτού κράτους, της Ελλάδος ευθύνεστε αποκλειστικά για τη μεγάλη εξευτελιστική κατάντια της... Ξεχάσατε πως ο λαός αυτός είναι περήφανος και πως ποτέ δεν θα αφήσει να τον περιγελούν για την κατάντια των μεγάλων συμφερόντων. Ο Θεός κρατά τα τείχη καλά, του μικρού αυτού κρατιδίου. Θα μου πείτε γιατί; Μα ο τόπος είναι ευλογημένος, οι χριστιανοί πολλοί και σύσσωμοι, οι μοναχοί ψάλλουν αλληλούια. Μη φοβάσαι καλέ μου Έλληνα, ο Θεός αφήνει καμιά φορά να γίνονται αυτά για να δει με ποιο τρόπο θα γυρίσεις να δεις τον ουρανό. Χριστιανοί Έλληνες με μεγάλο σεβασμό και με πνεύμα που ακολουθεί όλους σας θα ανοίξει ο Χριστός τις πύλες της χαράς και πάλι. Μη φοβάστε!

Δημήτριος
Τα νήματα ο Θεός τα βάζει στον κάθε θνητό για να τον κρατά όπως το αλεξίπτωτο και τον ρίχνει όπου Αυτός νομίζει πως θα κάνει έργο. Καλοί μου σύνδουλοι, ο πνευματικός άνθρωπος γεννιέται αλλά διαμορφώνεται σιγά-σιγά όταν μαζεύει το κουβάρι της εδώ ζωής του. Ο Θεός έβαλε πολλά σταθμά στον πλανήτη γη και για τον άνθρωπο που κατοικεί στη γη. Λοιπόν διπλή χαρά στο Θεό είναι όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να μαζέψει τα πνευματικά του νήματα και να ζυγίσει το πως πρέπει να περάσει εδώ στη γη. Λοιπόν ένας άνθρωπος απλός ή αξιωματούχος πρέπει να έχει την απλή πίστη και να την πολλαπλασιάζει κάνοντας καλές πράξεις με ταπεινοφροσύνη. Γι’ αυτό άλλο ο μοναχός και άλλο ο κοσμικός. Όμως, στα μάτια του Θεού ο κοσμικός όταν παλεύει με τα λιοντάρια εξισώνεται με τον μοναχό. Και όλα αυτά ο Θεός τα κινεί γιατί πρέπει να έχουμε τους πνευματικούς ηγέτες. Γι’ αυτό άνθρωπος κοσμικός αλλά και πνευματικός και ο μοναχός που μονάζει είναι το ίδιο πράγμα. Αρκεί να είναι όλοι τους πιστοί. Ο πνευματικός κοσμικός είναι ένα μικρό καράβι που δεν φαίνεται. Όμως, ο μοναχός επειδή μονάζει φαίνεται. Ε! όχι, χριστιανοί μου,, όλοι είναι ένα στα μάτια του Θεού.

Ιωσήφ
Χριστιανοί μου και καλοί μου σύνδουλοι, ο ουρανός είναι αρματωμένος μ’ όλες τις ασώματες δυνάμεις στο πόδι. Το φως έρχεται. Μην αφήσεις καλέ μου άνθρωπε, την πίστη και την ελπίδα να σε χάσουν και μπλεχτείς στους μασωνικούς ναούς δήθεν για βοήθεια. Ο Σατάν ξέρει να τα βουλιάζει, όμως ο Θεός τα βγάζει πάλι καθαρά. Η αλήθεια λοιπόν είναι Χριστιανοί, πως εδώ παίχθηκε αισχρό παιχνίδι με την οικονομία να βουλιάζει. Ε! όχι, δεν βούλιαξε η οικονομία αλλά τα πονηρά και αισχρά παιχνίδια που κρύβονται πίσω από ολέθρια αυτή κατάντια. Ο τριαδικός και μόνος αληθινός Θεός όμως θα καθαρίσει την ήρα από το σιτάρι και όλα θα βγουν στη φόρα. Να είστε βέβαιοι πως το κράτος δεν χειρίστηκε το θέμα καλά και άφησε τους επιτήδειους να το βουλιάξουν. Όμως, τελικά όχι, δεν θα βουλιάξει θα έρθει η Άνοιξη και πάλι.

Ντ. Μολ.
Λυπάμαι που ο Μαμωνάς έκανε ένα τέτοιο παιχνίδι στην ανθρωπότητα. Μη γελιέστε καλοί μου σύνδουλοι, ο ουρανός δεν θα τον αφήσει να δοκιμάσει κι άλλη χαρά κάνοντας τον πληθυσμό να χαροπαλεύει και μόνο με τη σκέψη πως θα έχουμε κι άλλους οικονομικούς πολέμους από τους επιτήδειους κερδοσκόπους. Αλήθεια, αυτό μοιάζει σαν να παίξατε οι κυβερνώντες σε καζίνα μεγάλα και χάσανε όλα. Όμως, ο άνθρωπος έχει σύμμαχο τον Θεό κι Αυτός τους άφησε, Αυτός και θα τους μαζέψει. Ο ουρανός βλέπετε, είναι γαλάζιος και καθαρός. Μόνο μερικά ζιζάνια καταστρέψανε την ομορφιά του. Οι ταγοί της Εκκλησίας πρέπει να συμμαχήσουν με τους κρατούντες ώστε να δώσουμε τα χρέη που η Ευρώπη δάνεισε στο μικρό αυτό κρατίδιο. Μην φαγώνεστε Έλληνες ποιος πήρε πιο πολλά και ποιος πιο λίγα. Σταματήστε, κι όλοι μαζί κάντε τώρα αιτήσει στον τριαδικό Θεό για μια καλύτερη μέρα.

Μπ.
Η γυναίκα από φύση της είναι αισιόδοξη και πιστεύει στη δύναμη του Θεού. Ο κάθε απλός άνθρωπος αυτό τον καιρό κάθεται σ’ αναμμένα κάρβουνα. Φοβάται μη και πέσουνε στον γκρεμό. Αλίμονο καλοί μου σύνδουλοι, κρατηθείτε καλά και σηκώστε μ’ ευθύνη τα μάτια στον ουρανό. Μη λησμονείτε πως ο Κύριος έστειλε τον Παράκλητο στον κόσμο. Πρέπει λοιπόν οι κερδοσκόποι να αφήσουν τα παιχνίδια αυτά. Πως θα ζήσουν τα παιδιά που γεννιούνται τώρα; Χριστιανοί μου με μεγάλη μου χαρά προαναγγέλλω το χαρμόσυνο σάλπισμα της ευημερίας. Οι κερδοσκόποι και μεγάλες δυνάμεις των ισχυρών κρατών δημιούργησαν το σάλο αυτό. Μη φοβάστε! Η Ευρώπη θα καταλάβει πως υπάρχει μια μεγάλη τρύπα και όλα ξαφνικά πέσανε μέσα. Κρατείστε γερά εσείς οι τραπεζίτες και οι ταγοί της Εκκλησίας για να έρθει πάλι η ειρήνη.

Εσθήρ
Τα μεγάλα κράτη και οι μεγάλοι κολοσσοί του χρήματος είδαν πλέον πως με τον τρόπο αυτό δεν τους βγαίνει. Γι’ αυτό αλλάζουν ρότα και θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη γη. Ο ουρανός ηγείται στην σταθερότητα και παίρνει τα ηνία στα χέρια του. Θα βάλει τους εγκληματίες αυτούς να επανορθώσουν το χάος. Η τρικυμία σταματά εδώ. Αλλά, Χριστιανοί μου όπως ξέρετε κάθε τρικυμία φέρνει και πολλά πράγματα σε αδιέξοδη φάση. Γι’ αυτό ο ίδιος ο Κύριος θα φωτίσει τους κερδοσκόπους και νοσηρούς αυτούς δράκους για την αλλαγή της κατάστασης που δημιούργησαν. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός έχει βάλει το καράβι στο πέλαγος και η βοήθεια έρχεται από τον ουρανό. Πόσοι άγγελοι και πόσοι μάρτυρες κλάψανε για την κατάντια αυτή του κόσμου. Ο Χριστός, όμως μερίμνησε και έρχεται από θαλάσσης το πλοίο της ελπίδας. Το καράβι με το λάβαρο της χριστιανικής πίστης θα ανεμίζει στην ξηρά αλλά και στην υδάτινη χώρα... Γίνετε αλιείς όπως ο Χριστός για να έχετε ευλογία.

Σ. Λ.
Οι επιστήμονες τώρα όλα τα άλλα τα μαζέψανε. Δεν τους βγαίνει. Γίνετε να είναι οι άνθρωποι υπεράνω του Θεού; Όχι, γι’ αυτό ο Κύριος δίνει στους επιστήμονες καινούργια ενέργεια για να βοηθήσουν τον κόσμο. Το καράβι της ελπίδας ο Κύριος το έστειλε φορτωμένο με εφόδια γνώσης για τον επιστήμονα. Φθάνει δεν υπάρχει κατοικήσιμος πλανήτης. Διορθώστε αυτόν που χαλάσατε... Ο καλός Θεός θα τους βάλει τώρα να δουλέψουν για καινούργιες εφευρέσεις αλλά για το καλό του κόσμου. Για να υπάρχει δουλειά και η οικογένεια να δοξάζει τον Κύριο.

Αλ. Φαντ.
Το Ισραήλ θα πάθει μεγάλη ζημιά , αν δεν διορθωθεί. Ο Κύριος μια φορά σταυρώθηκε. Ε! όχι άλλο εμπαιγμό. Το Ισραήλ δεν κάθεται ήσυχα και θέλει και πάλι να καθηλώσει τον Χριστό στο Σταυρό. Όχι, ο Χριστός θα καθηλώσει αυτούς...Το Ισραήλ ας σταματήσει να πολεμά αμάχους. Το αίμα τούτο είναι αθώο. Ο Χριστός θα τους τιμωρήσει.

Σίμων
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

http://www.orthodoxia.gr/
Σχόλια