Προκλήσεις κατά της Ελλάδας από το Guardian: "Η Ελλάδα πουλάει νησιά για να αποπληρώσει το χρέος"

«Η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν το όνειρό τους (να αποκτήσουν δηλαδή το δικό τους ιδιωτικό νησί), καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει ή να μισθώσει μακροχρόνια κάποια από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της σε μία απελπισμένη προσπάθεια να αποπληρώσει το δυσθεώρητο χρέος της», γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.
 Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι περιοχή της Μυκόνου, που κατά το ένα τρίτο ανήκει στο δημόσιο, αναζητά αγοραστή, πρόθυμο να δώσει μία ένεση ρευστού και να αναπτύξει ένα τουριστικό συγκρότημα. Στη Ρόδο, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι κυρίως Ρώσοι και Κινέζοι, προσθέτει, μεταφέροντας μάλιστα πληροφορίες που μιλούν και για ενδιαφέρον του Roman Abramovich (οι οποίες όμως διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου). Στο site της Private Islands, κανείς μπορεί να δει ότι το νησί Ναυσικά του Ιουνίου πωλείται αντί 15 εκατ. ευρώ.
Άλλα, έχουν τιμή κάτω των 2 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή φθηνότερα από ένα σπίτι στις πολυτελείς γειτονιές του Λονδίνου Mayfair και Chelsea. Η ιδέα της πώλησης ελληνικών νησιών είναι ευπρόσδεκτη στο City, προσθέτει ο Guardian. «Είναι κρίμα εάν τα πράγματα έχουν φτάσει εκεί, όμως, τουλάχιστον αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προσπαθήσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δηλώνει ο Gary Jenkins, αναλυτής της Evolution Securities.


Σχόλια