Άκρως ευάλωτα τα προσωπικά δεδομένα μέσω Η/Υ. Επικίνδυνη η ‘κάρτα του πολίτη’.

Πλούτισαν με ιό
Πάνω από 1,6 εκ. ευρώ απέφερε σε συμμορία η ανακάλυψη του ιού Κατιούσα τον οποίο εξαπέλυσαν σε θύματα στο ίντερνετ, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους στη Γερμανία.
Στην εξάρθρωση κυκλώματος που απέσπασε συνολικά 1,65 εκατομμύρια ευρώ από πελάτες τραπεζών, οδηγήθηκε η αστυνομία της Γερμανίας, ενώ φαίνεται η συμμορία είχε ανακαλύψει έναν ιό με τον οποίο διείσδυε σε προσωπικούς λογαριασμούς.
Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν τώρα την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος, ενώ η συμμορία φέρεται να είχε στρατολογήσει 470 ανθρώπους για τη διακίνηση των κλεμμένων χρημάτων.
Η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες στα σπίτια των υπόπτων τον Αύγουστο , ενώ στο στόχαστρο μπήκαν και σπίτια στην Εσθονία και στη Βρετανία, ωστόσο, οι αρχές δεν αποκάλυψαν τίποτα στον Τύπο, καθώς προσπαθούσαν να εξαρθρώσουν όλη τη συμμορία.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Στουτγάρδης, το λογισμικό Κατιούσα κατάφερε να αλλοιώσει 260 συναλλαγές πελατών τραπεζών, ώστε να μεταφέρονται περισσότερα χρήματα τα οποία έπαιρνε η συμμορία.
Το λογισμικό εγκαθίσταται σε υπολογιστές, είτε μέσω αρχείων που ήταν προσβεβλημένα με τον ιό, είτε όταν οι χρήστες των υπολογιστών άνοιγαν ιστοσελίδες οι οποίες ανήκαν στα μέλη της συμμορίας.
Ο ιός Κατιούσα άλλαζε τόσο συχνά ώστε συχνά τα αντιβιοτικά λογισμικά δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν.

ΠΗΓΗ



Σχόλια