Ο ισραηλινός στρατός θέλει να καταπατήσει τον Ιορδάνη ποταμό!

Όχι και τόσο απίστευτο, αλλά αληθινό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν στο Ισραήλ να ενοικιάσει από τους Παλαιστίνιους για περίοδο επτά ετών την Κοιλάδα του Ιορδάνη μετά την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας. Έτσι, τουλάχιστον ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν απέρριψε εκ προοιμίου αυτήν την ιδέα, αλλά έκανε την παρατήρηση ότι η ενοικίαση αυτή «θα πρέπει να διαρκέσει πολλές δεκάδες χρόνια» μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους που δεν κατονόμασε.
Επίσημη πηγή της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία.
 Η πηγή αυτή επέμεινε να τονίζει ότι «οι ανάγκες του Ισραήλ στον τομέα της ασφάλειας απαιτούν τη διατήρηση μίας ισραηλινής παρουσίας στο ανατολικό τμήμα ενός παλαιστινιακού κράτους (δηλαδή στην Κοιλάδα του Ιορδάνη) ως εγγύηση αποστρατιωτικοποίησης».

Η Κοιλάδα του Ιορδάνη εκτείνεται σε μήκος 100 χιλιομέτρων, τα 80 εκ των οποίων βρίσκονται στη Δυτική Όχθη, από τη λίμνη Τιβεριάδα στον Βορρά μέχρι τη Νεκρά Θάλασσα στον Νότο. Συνορεύει ανατολικά με την Ιορδανία και δυτικά με το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

Σχόλια