Ιρλανδικό ενδιαφέρον για το “Ελ. Βενιζέλος”...


Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αερολιμένων Fraport επιβεβαίωσε σήμερα τις φήμες που την έφεραν να ενδιαφέρεται σε επενδυτικό επίπεδο για τον «Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέρος Βενιζέλος». Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τη συγκεκριμένη επένδυση να έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα έναντι...
αντίστοιχων που διαθέτει η Fraport σε αεροδρόμεια αναδυόμενων οικονομιών.

Ο αντιπρόεδρος για θέματα επενδύσεων της εταιρίας, Αλεξάντρ Ζινέλ ανέφερε ότι τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν στο 25% των βασικών κερδών της εταιρίας, εκφράζοντας την ελπίδα για αύξηση του συγκεκριμένου μεριδίου κατά την επόμενη πενταετία στο ένα τρίτο των κερδών. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι με την εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος, συνολικού ύψους 7δισ. ευρώ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, η Fraport εκτιμά ότι θα αποκτήσει στοιχεία ενεργητικού σε αναδυόμενες και σε ώριμες οικονομίες.

Αναφερόμενος στο ελληνικό αεροδρόμιο, επεσήμανε ότι η εταιρεία του θα έβλεπε θετικά μία επένδυση, καθώς η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση μείωσης του 55% του ποσοστού που διαθέτει στο αεροδρόμιο, στην προσπάθεια μείωσης του ελληνικού χρέους. Άλλωστε, η Fraport βοήθησε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Hochtief, η οποία κατέχει ποσοστό 45% του Αεροδρομίου, να το αναπτύξει.

Παράλληλα, εξέφρασε ενδιαφέρον για την κατάσταση με την ΒΑΑ στη Μεγάλη Βρετανία, υποστηρίζοντας ότι θεωρεί τα αεροδρόμια της Σκωτίας ως ιδανικά, καθώς διαθέτουν «καλό μίγμα κίνησης και μία ευρεία βάση αεροπορικών εταιριών, και όχι μόνον μεταφορείς χαμηλού κόστους».


newscode.gr με πληροφορίες ΑΝΑ-ΜΠΕ
Σχόλια