Istanbul η Κωνσταντινούπολη για τον Καμίνη .

Τι κι αν τόσα χρόνια, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν την Κωνσταντινούπολη. Φαίνεται ότι ο κ. Καμίνης - που σπούδασε στα εξωτερικά - δεν το πήρε χαμπάρι και έτσι, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, υπάρχει δελτίο τύπου σχετικά με την επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης στο Δημαρχείο της Αθήνας, όπου ο κ. Kadir Topbas αναφέρεται ως δήμαρχος Istanbul. Συγκεκριμένα επί λέξει το δελτίο Τύπου αναφέρει: "Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων".
Προφανώς και δεν είναι ζήτημα "πρωτοκόλλου" όπως κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Έχετε υποδεχθεί ποτέ στην χώρα μας τον πρωθυπουργό της Great Britain ή της Deutschland ή τον Δήμαρχο της Rome; Πάντα οι αναφορές ήταν για Μ. Βρεταννία ή Γερμανία ή Ρώμη, αντιστοίχως.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια ιδεολογική προσέγγιση του ζητήματος από πλευράς του κ. Καμίνη, που συντάσσεται με την επίσημη ιδεολογία του Ρεπουσισμού, που θέλει να σβήσει από την συλλογική μνήμη των Ελλήνων κάθε επαφή με την ιστορία. Γιατί κάποιοι φοβούνται ακόμη και το όνομα ... Κωνσταντινούπολη.
 
Σχόλια