Αποκάλυψη ΣΟΚ! -Απο το 2009 η Frost and Sullivan είχε εκπονήσει μελέτη με τίτλο «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των Ταυτοτήτων-έξυπνων Καρτών» (World Government and ID Smart Cards Market)

Frost & Sullivan:
"Με την ηλεκτρονική ταυτότητα κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις όλων των πολιτών καθώς και την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα σε καθημερινή βάση"
Ανώτερο στέλεχος της γνωστής διεθνούς εταιρείας συμβούλων Frost & Sullivan (F&S) μας πληροφορεί:
α) Η Ρωσική Κάρτα του Πολίτη είναι η "καλύτερη" κάρτα παγκοσμίως ("τυχεροί" Ρώσοι), με την έννοια ότι θα προσφέρει τις περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον κάτοχό της.
β) Για όλες τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου (άρα και στην Ελλάδα) το τίμημα της εξυπηρέτησης ("σε αντάλλαγμα" λέει το δελτίο τύπου της F&S) με ένα μοναδικό κωδικό, είναι ότι η κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις του κάθε πολίτη καθώς και την ηλεκτρονική του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.
γ) Το 2009 η F&S έχει εκπονήσει ειδική μελέτη για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τον απίστευτο τίτλο: «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των Ταυτοτήτων-έξυπνων Καρτών» (World Government and ID Smart Cards Market).
Ποιά είναι αυτή η Παγκόσμια Κυβέρνηση στην οποία αναφέρεται η F&S και γιατί αυτή ενδιαφέρεται για την εφαρμογή ηλεκτρονικών ταυτότητων; Η μελέτη αυτή είναι "κλειδωμένη" για εμάς, προφανώς έχουν πρόσβαση όσοι πελάτες πληρώσουν το αντίτιμο.
Εάν διεθνείς σύμβουλοι, όπως η Frost & Sullivan, προβάλλουν ως επιχείρημα προς τις κυβερνήσεις, για την υιοθέτηση αυτών των συστημάτων, τη δυνατότητα παρακολούθησης των πολιτών σε καθημερινή βάση, υπάρχει χρεία άλλων αποδείξεων για να καταλάβουμε ποιός είναι ο κίνδυνος από την υιοθέτηση όλων αυτών των ηλεκτρονικών καρτών "εξυπηρετήσεως" των πολιτών; (βλ. στη χώρα μας: κάρτα αγορών, κάρτα εργαζομένου, κάρτα υγείας, κάρτα δημότη, Κάρτα του Πολίτη).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ", ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ-...ΔΕΛΕΑΡ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Είναι συμβατό όμως αυτό το επιχείρημα με τις ελεύθερες δημοκρατικές κοινωνίες μας; Υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών δεν θα μεταβάλλει σταδιακά τον χαρακτήρα των κοινωνιών μας προς το ανελεύθερο;


Σχόλια