Έχουμε βαρεθεί τις προβοκάτσιες..(βλέπε εμπρησμό συναγωγή Κρήτης) βρείτε κάτι άλλο…

Απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου στη Νίκαια.
Επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου στο τουρκικό στρατιωτικό νεκροταφείο Νίκαιας.
Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει το περιστατικό.   
«Μας προκαλεί εντύπωση η στιγμή αυτής της επίθεσης. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες που προέρχονται από όσους ενοχλούνται από την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.
»Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης, η οποία πλην του τουρκισμού προσβάλλει θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες, και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης για την απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου στη Νίκαια εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής.
»Επιθυμώ να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την απαράδεκτη και καταδικαστέα απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου στη Νίκαια.
»Πρόκειται για χυδαία απόπειρα προσβολής της μνήμης νεκρών. Οι πράξεις αυτές είναι αντίθετες προς τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας.
»Οι δράστες επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο και προσέβαλαν τις αξίες για τις οποίες δόθηκε ο αγώνας για την ελευθερία.
»Η προβοκάτσια τους δεν θα πετύχει γιατί έχει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Σχόλια