Οι βιασμοί στρατιωτών και το αξιόμαχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουμε γράψει πολλές φορές στις στήλες του ιστολογίου μας ότι ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν άντρο διαφθοράς, ανηθικότητας και ακολασίας, χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τη μαχητική τους ισχύ.
 Διοικητές στρατιάς, σωματάρχες, μέραρχοι, διοικητές μονάδων και υπομονάδων, είναι βουτηγμένοι στη διαχειριστική διαφθορά, αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα λαθρεμπορίου ναρκωτικών, τσιγάρων, όπλων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι -ιδιαίτερα αξιωματικοί της στρατοχωροφυλακής και της Διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πόλέμου- που εμπλέκονται σε εκβιασμούς και δολοφονίες επιχειρηματιών, σε  βασανισμούς και εκτελέσεις Κούρδων αγωνιστών.
Μια από τις πτυχές που δεν θίξαμε μέχρι σήμερα, είναι οι βιασμοί των στρατιωτών από τους ανωτέρους τους.
Σήμερα, η έγκυρη ιστοσελίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ δημοσιεύει λεπτομέρειες για δυο υποθέσεις βιασμών στρατιωτών από τους ανωτέρους τους, που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Η πρώτη έγινε στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής του όρους Μπόλου (Bolu Dağı Jandarma Karakolu). Με βάση το δημοσίευμα, μετά από καταγγελία που έκαναν στρατιώτες στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του νομού Προύσσας, στις 15 Ιανουαρίου 2011 έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από ομάδα αξιωματικών στο φυλάκιο Στρατοχωροφυλακής του όρους Μπόλου,  όπου βρέθηκε ο διοικητής του φυλακίου, ανθυπασπιστής C. A., να βιάζει τον στρατιώτη  M.Ç. στη αποθήκη που βρίσκεται κάτω από το φυλάκιο.
Ο ανθυπασπιστής εκλήθη στην Άγκυρα, όπου συνελήφθη, μετά από εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα της Στρατοχωροφυλακής. Ο ανθυπασπιστής, μετά από κράτηση 28 ημερών αφέθηκε ελεύθερος, ενώ συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία.

Το δεύτερο επεισόδιο βιασμού
Το δεύτερο επεισόδιο συνέβη στο 5ο Τάγμα Νεοσυλλέκτων Στρατοχωροφυλακής, στην κωμόπολη Γκιόλπαζαρι του Μπίλετζικ (Gölpazarı, 5′inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı).
Με βάση την κατάθεση του νεοσυλλέκτου στρατιώτη Y.H., μια μέρα πριν την άδεια μεταθέσεων, και συγκεκριμένα την 01.30′ της 11ης Φεβρουαρίου 2011, κατέβηκε από τις σκάλες για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Εκεί τον έπιασαν τρία άτομα και τον βίασαν με τη σειρά. Την επόμενη ημέρα ο στρατιώτης πήγε στο σπίτι του, στο Ναζιλλί του Αϊδινίου και ανέφερε το γεγονός πρώτα στους οικείους του και μετά στον εκεί εισαγγελέα. Η οικογένεια θεώρησε υπεύθυνο για τον ομαδικό βιασμό του νεοσύλλεκτου έναν αξιωματικό του τάγματος. Ο φάκελλος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα της 1ης ΤΑΔ, που έχει έδρα το Εσκίσεχιρ.

Το αξιόμαχο των ΤΕΔ
Τα γεγονότα αυτά δεν αναφέρονται για να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις για τους Τούρκους και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στον τουρκικό στρατό και παρατέθηκαν για να συναξιολογηθούν από όλους μας με άλλα αντίστοιχα περιστατικά και γεγονότα, αφού γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ -εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία- έχει πλεχτεί ένας μύθος, που, σε συνδυασμό με τις ολέθριες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Τουρκία, έχει επηρεάσει την ψυχολογία, το ηθικό του ελληνικού λαού και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Αυτό έγινε ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπου δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι δεν νίκησαν και  εμείς οι Έλληνες δεν ηττηθήκαμε, αφού έγινε καθαρή προδοσία και το τρίγωνο ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία-Ισραήλ είχαν προκαθορίσει το αποτέλεσμα της εισβολής.Τέλος, τη μεγαλύτερη απόδειξη για το αξιόμαχο των ΤΕΔ αποτελεί το γεγονός ότι μετά από πόλεμο 28 ετών, οι Τούρκοι δεν κατόρθωσαν να νικήσουν και στην ουσία ηττήθηκαν από 2-3 χιλιάδες αντάρτες του ΡΚΚ και έσκυψαν το κεφάλι, οδηγούμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα σε επώδυνο συμβιβασμό με τους Κούρδους. Έναν συμβιβασμό που από μόνος του γκρεμίζει το μύθο που έχτισαν επιμελώς γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ πληρωμένοι Τούρκοι δημοσiογράφοι και αναπαρήγαγαν αφρόνως Έλληνες συνάδελφοί τους.

ΠΗΓΗ
Σχόλια