Πτυχία με το αστέρι της Βεργίνας στην ΠΓΔΜ.

Το αστέρι της Βεργίνας χρησιμοποιείται στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ. Η ενέργεια αυτή, όπως σχολίασε ο τηλεοπτικός σταθμός που ανέδειξε το θέμα, μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της χώρας.
Ενώ η προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εισέρχεται στην τελική της φάση, με τους Σκοπιανούς να επιχειρούν να αποδείξουν ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, έρχεται στο φως η είδηση πως το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται σε κρατικά πανεπιστημιακά πτυχία της ΠΓΔΜ.
Το θέμα ανέδειξε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "Α1", ο οποίος σχολίασε ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας.
Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται και στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ, το οποίο ιδρύθηκε το 2007.
Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι την απόφαση για την απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας έλαβε η πρυτανεία του εν λόγω πανεπιστημίου και ότι το σύμβολο αυτό βρίσκεται σε εικόνα με την Παναγία, σε εκκλησία της πόλης.
"Πρώτη φορά ακούω γι' αυτό το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αίτημα ή απόφαση της κυβέρνησης. Αν όντως είναι έτσι, τότε πιθανότατα πρόκειται για απόφαση του ίδιου του πανεπιστημίου", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο υπουργός Παιδείας της ΠΓΔΜ, Νίκολα Τοντόροφ, από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει για την απόφαση αυτή της πρυτανείας του πανεπιστημίου του Στιπ και ότι θα εξετάσει το όλο θέμα με τους αρμόδιους του πανεπιστημίου.

Σχόλια