Ακολουθήστε μας στο Google News
Διαφήμισε την επιχείρηση σου δωρεάν

ΟΛΑ τα σχέδια επιθετικής ενέργειας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δείχνουν τουρκική εισβολή στο Καστελόριζο.

Εντυπωσιακή αποκάλυψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλία Τσεκερίδη για την προοπτική ανακήρυξης της ελληνική ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου φυσικά του Καστελόριζου συμπεριλαμβανομένου και τις σκέψεις Ελλήνων διπλωματών για το συγκεκριμένο θέμα. Πιο αναλυτικά  την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη σε ομιλία του ενώπιον σημαντικών στελεχών της ομογένειας δήλωσε ότι Έλληνες διπλωμάτες – τους οποίους πάντως δεν κατονομάζει – εκφράζουν φόβους για πιθανή τουρκική εισβολή, στην περίπτωση που η χώρα μας προχωρούσε τα ζητήματα που σχετίζονται με την οροθέτηση ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) στο Καστελλόριζο!

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στα πλαίσια των εξηγήσεων που έδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της μη προβολής των εθνικών θεμάτων (Σκοπιανό, Κυπριακό, Ποντιακό και ΑΟΖ) ούτε στο ετήσιο συλλεκτικό λεύκωμα αλλά ούτε και στην παρέλαση. Όπως ανέφερε ο Τσεκερίδης η επιλογή της μη προβολής των εθνικών θεμάτων έγινε λόγω του φόβου που εκφράζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές για τις τουρκικές αντιδράσεις.
Όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο ο Τσεκερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Ξέρετε πολύ καλά  ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα… Mε αυτούς τους ίδιους που μιλάτε, τους διπλωμάτες… είπανε… πήγαμε στο Καστελόριζο και κάναμε αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία.  Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των Τούρκων; Η Ελλάδα λέει όχι ! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο!  Σας το λέω … φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει! Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά  να μην είμαστε καλά!”…
Σημειώνεται ότι το Καστελόριζο πλέον βρίσκεται σε ΟΛΑ τα σχέδια επιθετικής ενέργειας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είτε αυτά αφορούν τον Έβρο, είτε την νησιωτική περιοχή.
Αν τα λεγόμενα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης είναι αληθή, αν πράγματι αυτά που δήλωσε αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, τότε ίσως να δίνεται η απάντηση στο ερώτημα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά μετά από τόσες πιέσεις από την κυπριακή Δημοκρατία από το Ισραήλ στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ στην Αν Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη