Εμινέ Ερντογάν: Προεκλογική εκστρατεία στη Θράκη

 
Ερωτήματα και ανησυχία γεννά η διήμερη περιοδεία στη Δυτική Θράκη της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Εμινέ Ερντογάν φθάνει σήμερα, υπό δρακόνετια μέτρα ασφαλείας, στη Θράκη συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) Εγκεμέν Μπαγίς.

 Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και το πέπλο σιωπής που υπάρχει γύρω από τη διήμερη περιοδεία, η οποία προσλαμβάνει χαρακτήρα προεκλογικής εκστρατείας, σχετίζονται με την ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης ότι κάποιοι μπορεί να την εκμεταλλευθούν για να προκαλέσουν προεκλογικό πλήγμα στον ηγέτη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Και αυτό γιατί η επίσκεψη της Εμινέ Ερντογάν σχετίζεται με την προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια το κόμμα του Ερντογάν να αυξήσει την επιρροή του στους Δυτικοθρακιώτες, είτε μέσω κυβερνητικών διαύλων είτε μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
Αφορμή για την επίσκεψή της είναι η συμμετοχή της στην τελετή της περιτομής (σουνέτι) του εγγονού του Αχμέτ Σαδίκ, εμβληματικής μορφής της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία οργανώνεται από τον γιο του Σαδίκ, τον Λεβέντ Σαδίκ, στο χωριό Φιλύρα.
Στο πλαίσιο της περιοδείας της, αναμένεται να συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε τελετές διαφόρων φορέων και συλλόγων της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως σε τελετή ανάγνωσης κορανίου (χατίμ) από μικρά παιδιά.
Η τουρκική αποστολή θα αποτελείται από περίπου 20 άτομα.


Από  : newsbomb.gr
Σχόλια