Στο σκαμνί η κόρη του Ακη

Στο εδώλιο γιατί «ξέχασε» να υποβάλει, όπως υποχρεούνταν, δήλωση «πόθεν έσχες» και μάλιστα για δύο συνεχόμενη έτη, θα καθίσει η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας. 
Την ώρα που η Βουλή διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, η αρχιτέκτονας κόρη του, Αρετή, η οποία δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, παραπέμπεται σε δίκη για το πλημμέλημα της εκ προθέσεως παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ' εξακολούθηση. 
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η κ. Τσοχατζοπούλου, που είχε διατελέσει μέχρι το 2005 πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, όφειλε -όπως ορίζει ο νόμος, λόγω αυτής της ιδιότητάς της- να υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης και για τρία χρόνια μετά την αποχώρησή της.
Οπως αναφέρεται όμως στο υπ' αριθμόν 1207/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημελημμάτων Αθήνας, αν και ήταν συνεπής τον πρώτο χρόνο, δηλαδή το 2006, εν τούτοις δεν υπέβαλε καν δήλωση «πόθεν έσχες» για τα επόμενα δύο χρόνια (2007 και 2008).
Η αμέλειά της αυτή θεωρήθηκε ύποπτη από τις αρχές, ενώπιον των οποίων όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις υποστήριξε ότι παρέλειψε να υποβάλει τη δήλωση «πόθεν έσχες» λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί της την επίμαχη χρονική περίοδο. 

Από  : enet.gr
Σχόλια