Έρχεται η φίμωση των μπλόγκς. Ενοχλούν, αφυπνίζουν ενεργοποιούν, συντονίζουν, ενημερώνουν!

Έντονα αντιδρούν οι χρήστες του διαδικτύου στην Ιταλία στο σχέδιο νόμου για τη νομική υπόσταση των ιστολογίων σύμφωνα με το οποίο τα μπλογκς θεωρούνται ισότιμα με τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Το σχέδιο νόμου προτείνει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην Ιταλική Βουλή την επόμενη Δευτέρα, ενώ ήδη πολλοί χρήστες του Διαδικτύου και ιδιοκτήτες ιστολογίων προγραμματίζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας για την Πέμπτη, στην πλατεία Πάνθεον.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου, όταν ένας πολίτης θεωρεί ότι θίγεται ή συκοφαντείται από το περιεχόμενο κάποιου μπλογκ, του δίνεται η δυνατότητα να κοινοποιήσει τη θέση του στον διαχειριστή του ιστολογίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Ο μπλόγκερ είναι υποχρεωμένος είτε να ανακαλέσει είτε να αναρτήσει απαντητικό κείμενο, χωρίς δικαίωμα ανταπάντησης. Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως και τις 12.000 ευρώ, αναφέρει ο Ιταλικός τύπος.
Ομάδες στο Facebook αλλά και μέλη του Twitter κάνουν λόγο για «για εκβιασμό» και «προσπάθεια φίμωσης του Διαδικτύου».
Όπως επισημαίνουν αρκετοί σχολιαστές δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και γερουσιαστές, ακόμα και στο χώρο της ιταλικής κεντροδεξιάς που δηλώνουν αντίθετοι στην έγκριση του νέου μέτρου. Μάλιστα ο Ρομπέρτο Κασινέλι, του μπερλουσκονικού Οίκου της Ελευθερίας αναμένεται να καταθέσει σχετική τροπολογία, την οποία συνέταξε σε συνεργασία με πολίτες που διαχειρίζονται ιστολόγια. «Δεν υπάρχει πρόθεση να ασκηθεί λογοκρισία, αλλά ίσως δεν επιδεικνύεται η πρέπουσα ευαισθησία προς τον συγκεκριμένο χώρο», δηλώνει ο Κασινέλι.
Ο ευρύτερος χώρος της αντιπολίτευσης επίσης αντιδρά στην πρόταση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι σε ακόμη υψηλότερους τόνους με τον γραμματέα του κόμματος “Ιταλία των Αξιών” και πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο να τονίζει ότι το νομοσχέδιο «είναι ύβρις κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, πρόκειται για ένα φασιστικό μέτρο».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας