Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδος.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Με την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαπίστωσε τα εξής προβλήματα στην χώρα του:
α. Το βαθύ κεμαλικό κράτος ήταν διεφθαρμένο με αποτέλεσμα η ΤΟΥΡΚΙΑ να παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα στον ετήσιο κρατικό της προϋπολογισμό.
β. Τα κέρδη από τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει κατέληγαν όχι στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά σε μια ολιγαρχία του κεμαλικού καθεστώτος.
γ. Υπήρχαν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος τα οποία προέρχονταν από προωθήσεις λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών που εκμεταλλεύονταν άνθρωποι του κεμαλικού καθεστώτος για ίδιο όφελος.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ όμως είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος πολιτικός εξαιρετικά εύστροφος που έχει και άλλα τρία βασικά χαρακτηριστικά:
α. Είναι πατριώτης της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
β. Είναι υπέρμετρα φιλόδοξος
γ. Δεν τηρεί τις συμφωνίες με τους συνομιλητές του, οι οποίοι αποδέχονται την παγκοσμιοποίηση.
Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν επικίνδυνο και μη ελεγχόμενο. Ειδικότερα:
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης άρχισε να τοποθετεί δικούς του ανθρώπους (νεοθωμανικής ιδεολογίας) σε θέσεις κλειδιά με απώτερο σκοπό να έχει αρκετή πληροφόρηση για την διαφθορά και το μαύρο χρήμα. Ειδικά αυτό κατάφερε να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό.
 Ειδικά για τους λαθρομετανάστες αφού διαπίστωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τους ήθελαν και ακολούθησαν μια πιο σκληρή πολιτική απέναντί τους κατάλαβε, ότι αυτοί θα έμεναν στην ΕΛΛΑΔΑ αναγκαστικά επομένως θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας με την οποία έχουν μεγάλες διαφορές.
 Προσπάθησε δηλαδή, (μέσω των λαθρομεταναστών) διαβλέποντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ μετά τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ πιθανόν να υποστεί οικονομική ύφεση, να εντείνει το πρόβλημα αυτό. Ένδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες περνούν ακόμη και μέρα μεσημέρι εν’ μέσω τουρκικών φυλακίων επανδρωμένων οι οποίοι κάνουν πως δεν βλέπουν.
Ταυτόχρονα εκείνος άρχισε να κλείνει συμφωνίες προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο με το ΝΑΤΟ (ΡΩΣΙΑ, Ν. ΚΟΡΕΑ, ΚΙΝΑ) για προμήθειες εξοπλισμών και πέτυχε σε αυτές τις συμφωνίες να υπάρχει συμπαραγωγή με αποτέλεσμα την δημιουργία βαριάς αμυντικής βιομηχανίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας στην χώρα του. Αυτήν την στιγμή η ΤΟΥΡΚΙΑ φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να ενταχθεί στις χώρες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα. Στον τομέα της ενέργειας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έχει κλείσει συμφωνίες με πολύ ευνοϊκούς όρους για την ΤΟΥΡΚΙΑ με ΡΩΣΙΑ και ΝΑΤΟ.
 Επίσης καλλιεργεί ένα διεθνές προφίλ ότι στην ΤΟΥΡΚΙΑ υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση (αποδυναμώνοντας το κεμαλικό καθεστώς) με την οποία η Διεθνής Κοινότητα μπορεί να κλείνει συμφωνίες με αυτήν που να υλοποιούνται αμέσως υπονομεύοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ διεθνώς στην περιοχή αυτή. Ένδειξη για το γεγονός αυτό αποτελεί ότι στις περιοχές τις οποίες εξέρχονται τα ερευνητικά σκάφη τους αμέσως μετά ή λίγο αργότερα εκτελείται εκεί ΝΑΤΟΪΚΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.
Γράφει ο αναγνώστης μας Χρήστος Παπαβασιλείου

Γράφει ο αναγνώστης μας Χρήστος Παπαβασιλείου

kostasxan.blogspot.
Σχόλια