Ο ταχύτερος υπολογιστής του κόσμου για την παρακολούθηση των πολιτών, βαφτίστηκε οικολογικός…

Τιτάνας» είναι το όνομα του ταχύτερου ηλεκτρονικού υπολογιστή στον κόσμο, την κατασκευή του οποίου ανέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στην εταιρεία Cray, με συμβόλαιο ύψους 97 εκατ. δολαρίων, και ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση μορφών ενέργειας του μέλλοντος.
Το Εθνικό Εργαστήριο του υπουργείου Ενέργειας διευκρίνισε ότι ζήτησε από την εταιρεία να βελτιώσει τις επιδόσεις του υπολογιστή "Τζάγκουαρ" που ήδη διαθέτει, ώστε οι επιδόσεις του νέου υπολογιστή, με εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας από τις εταιρείες AMD και NVIDIA, να ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια των δισεκατομμυρίων μαθηματικών πράξεων το δευτερόλεπτο (2,3 petaflops) και να έχει τη δυνατότητα να φτάσει ως τα 10 με 20 petaflops. Οι μετατροπές αυτές θα ολοκληρωθούν το 2013.
Με την ταχύτητα αυτή, ο "Τιτάνας" θα είναι δύο φορές πιο γρήγορος και τρεις φορές πιο οικονομικός στην κατανάλωση ενέργειας από τον γρηγορότερο υπολογιστή του κόσμου σήμερα, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία.
 Όλοι οι τομείς της επιστήμης θα ωφεληθούν από την σημαντική αύξηση της ταχύτητας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο σε νέες ανακαλύψεις που μέχρι σήμερα φαίνονταν αδύνατες.
Ο σούπερ-υπολογιστής θα εργάζεται κυρίως για την παραγωγή βιοκαυσίμων, βιομάζας, την εξεύρεση μεθόδων καύσης καυσίμων που θα μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον, τη δημιουργία νέων υλών για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, ακόμα και για τους τρόπους επέκτασης της διάρκειας ζωής των πυρηνικών εργοστασίων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας