Πίσω απο τα Σκόπια κρύβεται ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεργάζεται σχέδια για αύξηση του αριθμού των Τούρκων στην πΓΔΜ και τη μετατροπή τους σε μια ισχυρή μειονότητα με καθαρά τουρκικά χαρακτηριστικά.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην σκοπιανή εφημερίδα ‘Νόβα Μακεντόνια’, η οποία αναφέρει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην FYROM,  λίγες ημέρες πριν από την Απογραφή του πληθυσμού, τόνισε προς τον τουρκικό πληθυσμό τον οποίον ενέταξε στο πρόγραμμα της επίσκεψής του, να  κρατήσει την εθνική του ταυτότητα και να αγνοήσει οποιαδήποτε πίεση, που ενδεχομένως θα δεχόταν, (από τους σκοπιανούς).
Το μήνυμα αυτό το έδωσε ξεκάθαρα ο Ερντογάν στη διάρκεια των πολυάριθμων συναντήσεων του με Τούρκους μουσουλμάνους που ζουν στις αγροτικές περιοχές της βορειοδυτικής  επαρχίας των Σκοπίων.
Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της απογραφής,  δημιουργήθηκε ανησυχία στην τουρκική κοινότητα καθώς τα μέλη της δεχόταν πίεση να δηλώσουν «Μακεδόνες», ενώ οι ίδιοι ξεκαθάρισαν (για πρώτη φορά)  ότι δεν έχουν σχέση με τους Σλάβους και ότι είναι εθνικά Τούρκοι και από άποψη θρησκείας μουσουλμάνοι.
Οι πιέσεις που δέχθηκε η τουρκική κοινότητα έφθασε στη δημοσιότητα  από μερικούς απογραφόμενους που ειδοποίησαν για αυτές την τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια αλλά και τους εκλεγμένους  Τούρκους αντιπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Σχόλια