O π. Βαρθολομαίος προτείνει να παραδοθεί στους προδότες της χώρας και η εκκλησιαστική περιουσία.

Παρέμβαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την εκκλησιαστική περιουσία στην Ελλάδα ,σύμφωνα με την εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άγιο Όρος και επικεντρώνει στη δήλωση του Πατριάρχη προς τον πρωθυπουργό,ότι “ η εκκλησία θα πρέπει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση”.“Ο πλούτος της Εκκλησίας της Ελλάδας θα μπορούσε να βοηθήσει τους Έλληνες στο πρόβλημα του χρέους”,γράφει η εφημερίδα ,η οποία αναφέρει επίσης την πολύ στενή σχέση που φέρεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών με την Εκκλησία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΧΟΥΡΙΕΤ τα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας υπολογίζονται με βάση στοιχεία του 2008,σε 700 εκατομμύρια ευρώ,ωστόσο άλλοι ,όπως ο Στέφανος Μάνος θεωρούν ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το 1 δις.
Όπως και να ΄χει από το Πατριαρχείο επιχειρούν να μην ερμηνευθεί η συγκεκριμένη φράση του Πατριάρχη ως παρέμβαση στην Εκκλησία της Ελλάδος,ειδικά σ΄ ένα θέμα όπως η περιουσία της. Δύσκολα θα τα καταφέρουν.
Σχόλια