Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διορίζει "κολλητούς" του στο δημόσιο ο Βενιζέλος λίγο πριν την παραίτησή του

Υπουργός της... ρεμούλας

Πριν παραιτηθεί ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων με καταθέσεις εκατομμυρίων (διαβάστε το άρθρο), διορίζει φίλους και και γνωστούς σε ασφαλείς θέσεις του δημοσίου και σε Επιτροπές φαντάσματα, με μισθούς - πρόκληση! Δείτε στο planet-greece όλα τα έγγραφα των τερατουργημάτων του κυρίου Βενιζέλου....

Η Επιτροπή - φάντασμα

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την Επιτροπή - φάντασμα που ίδρυσε ο κύριος Βενιζέλος. Αύγουστος 2011. Τα μέσα ενημέρωσης υπολειτουργούν, η βουλή το ίδιο, ο κόσμος καταβεβλημένος από της καλοκαιρινές καταστολές με χημικά στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθεί να βρει λίγες σταγόνες δροσιάς έστω και σε κοντινές παραλίες.

Όχι, όμως, και ο δαιμόνιος υπουργός Οικονομίας. Καταφέρνει και περνάει νομο, που ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε, για την λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων με βάση έναν "ανενεργό" νόμο του 2004. Προστέθηκε δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό η δαπάνη λειτουργίας μιας ακόμα κρατικής δομής.

Χωρίς καμία προφανή αιτία, η ΕΕΕΠ μετατράπηκε γρήγορα σε ανεξάρτητη αρχή και ο Εύαγγελος Βενιζέλος διόρισε στη θέση του Προέδρου (με μισθό 5.856 ευρώ) τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο.

Ο "κολλητός"

Το ποιος είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, δε χρειάζεται κάποιος να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να μάθει. Ήταν πολύ εύκολο. Φρόντισε ο ίδιος ο Βενιζέλος να μας τον συστήσει με την πράξη διορισμού του:
Ο Γιαννακόπουλος διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Ήταν η περίοδος που ο Βενιζέλος διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002. Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Οι μηνίαιες αποδοχές του αγγίζουν τα 5.856 ευρώ. Για ακόμα μια φορά το επάγγελμα "φίλος Βενιζέλου" αποδεικνύεται επικερδές....

Κι αρχίζει το πάρτι....

Μιας και ο συνεργάτης του Βενιζέλου εξασφάλισε τον παχυλό αυτό μισθό, δεν θα έπρεπε να βολευτούν και μερικά ακόμα δικά μας παιδιά και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο;

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο, την Επιτροπή Ελέγχου κι Εποπτείας των Παιγνίων θα στελεχώσουν πρώην υπάλληλοι του υπό κατάργηση ΕΟΜΜΕΧ και μάλιστα διαφορετικής κατάρτισης. Ένας τεχνολόγος μηχανικός, ένας οικονομολόγος, ένας μηχανολόγος μηχανισμός, ένας χημικός μηχανικός και μια φιλόλογος. Τι σχέση έχουν άραγε όλοι αυτοί με τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων;Μιας και δεν φτάνουν οι υπάλληλοι από τον ΕΟΜΜΕΧ , ας βολέψουμε κι έναν υπάλληλο από τον ΗΣΑΠ Α.Ε κι έναν από την ΕΘΕΛ Α.Ε.

 Με λίγα λόγια, το Δημόσιο κυνηγάει την ουρά του μεταφέροντας το βάρος της μισθοδοσίας των υπεράριθμων υπαλλήλων σε νέες κρατικές δομές οι οποίες στελεχώνονται αναξιοκρατικά κι αδυνατούν να κάνουν σωστά και τη δουλειά τους.

Προτιμούμε να αναθέσουμε στον "κηπουρό" ενός υπουργού, σε μια φιλόλογο, σ' έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ κτλ τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων παρά να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε, αν χρειάζεται, μερικούς από τους 1.000.000 ανέργους. Καλύτερα να παραμείνει άνεργος ένας νεαρός οικονομολόγος με μεταπτυχιακά παρά να χάσει τη δουλειά της μια φιλόλογος του ΕΟΜΜΕΧ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ζάμπλουτος υπουργός των χρεωκοπημένων Ελλήνων, συνεχίζει να μάχεται υπέρ αυτού που στις συνεντεύξεις και τους λόγους σιχαίνεται. Τη διαφθορά και βόλεμα... ημετέρων! Με τις υγείες σας κύριε.... πρόεδρε.

*planet-greece, με αναφορές από parapolitiki.com

αναδημοσίευση από : epanastasi.gr.
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη