Νέα δημοσκόπηση Public Issue: Ούτε 151 βουλευτές δεν βγάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί!Παγιώνεται η κατάρρευση του δικομματισμού στο εκλογικό σώμα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν μαζί 36% (36,5% έδινε με αναγωγή αναποφάσιστων η δημοσκόπηση της Pulse για το "Ποντίκι"), τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να εκτοξεύονται με 6,5%, την "Χρυσή Αυγή" να μπαίνει και πάλι στη Βουλή με ποσοστό 3%, το ΛΑΟΣ να "χαροπαλεύει" στο 4% και από εκεί και πέρα τα αριστερά κόμματα να πετυχαίνουν πολύ υψηλά ποσοστά που φτάνουν πάνω από 43%. Όλα αυτά σε δημοσκόπηση της Public Issue η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη από τον ΣΚΑΙ.
 Στο 6,5% ,προς το παρόν, οι "Ανεξάρτητοι  ΄Ελληνες "

Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% και το ΠΑΣΟΚ το 11%. Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει το 15,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 11,5%, 6,5% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% ενώ 3% κερδίζει η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και πάλι δείχνει να μένει εκτός Βουλής με 2%. Μειωμένο είναι το ποσοστό της αποχής και της ακαθόριστης ψήφου με 25,5% και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις δυνάμεις που μάχονται το Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Όσο μειώνεται η αποχή τόσο μειώνονται τα ποσοστά των δύο πρώην "μεγάλων κομμάτων" που έχουν οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή.


Σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση και το ΠΑΣΟΚ πρακτικά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή ηγεσίας και η έλευση του υπουργού Οικονομικών της χρεοκοπίας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κανένα κέρδος δεν έχει φέρει στο ΠΑΣΟΚ. 

Σε επίπεδο εδρών δύσκολα θα φτάσουν τις 150 έδρες τα δύο κόμματα με αυτά τα ποσοστά. Περί τους 25 βουλευτές εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και περί τους 120-125 η ΝΔ.
Στην έρευνα δεν μετρήθηκε η "Κοινωνική Συμφωνία" η πολιτική πλατφόρμα των διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο φτάνουν το 49% έναντι 48% για τις αρνητικές. Για πρώτη φορά μετρήθηκε και η δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έχει 70% αρνητικές και 28% θετικές γνώμες. Έτσι εξηγείται και ο μηδενικός θετικός αντίκτυπος από την αλλαγή της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά αυτούς τους συσχετισμούς μέσα σε ένα μήνα, καθώς το εκλογικό σώμα για πρώτη φορά μετά από το 2004 δείχνει αποφασισμένο να πάει να ψηφίσει και να τιμωρήσει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια