ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

του Μάκη Βραχιολίδη
 
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι οι εκλογές οδεύουν προς αναβολή. Αποτελεί ακόμη ένα ανομολόγητο σχέδιο εκπονηθέν από την Μέρκελ και τους δανσειστές μας, με εκτελεστικό όργανο την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ήδη, οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη μέσα στο διαμορωμένο προεκλογικό κλίμα, με τις οποίες αντιτίθεται  στην προσφυγή στις κάλπες ζητώντας παράταση του βίου της Κυβέρνησης Παπαδήμου, είχαν συγκεκριμένο σκοπό: έρχονται ως πρόγευση για την επιχειρούμενη μετάθεση των εκλογών για μετά το καλοκαίρι!
Άλλωστε η αναβολή των εκλογών για μερικούς ακόμη μήνες, είναι κάτι που βολεύει πρώτα απ'όλους την Γερμανία και τους τοκογλύφους και κατόπιν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
 
Πώς και γιατί όμως οδηγούμαστε στην μετάθεση των εκλογών; Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε η δανειακή σύμβαση και θα έπρεπε να είχε οριστεί επισήμως  ημέρα των εκλογών, η ημερομηνία τους όλο και αναβάλλεται! Από τις 29 Απριλίου, ως πιθανή ημέρα διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης, αυτή μετατέθηκε για τις 6 Μαϊου, ενώ ήδη συζητείται η 13η Μαϊου, χωρίς οι εικοτολογίες να σταματήσουν.
Αιτία για την αναβολή των εκλογών, είναι η μη εξασφάλιση αυτοδύναμης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. γεγονός που αποτυπώνεται στα γκάλοπ. Βασικός όμως λόγος για την καθυστέρηση διεξαγωγής τους είναι τα...κέρδη των δανειστών της Ελλάδος!!! Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Μέρκελ και οι άλλοι τοκογλύφοι που οδήγησαν την χώρα στο  άρμα τους, κινούν τα νήματα και στην αναβολή-μετάθεση των εκλογών, επειδή θέλουν να διασφαλίσουν πάση θυσία τα κέρδη τους, μέσω της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ. Βλέποντας ότι το μετεκλογικό σενάριο συνεργασίας  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. δεν τους βγαίνει, με τα  γκάλοπ να δίνουν με το ζόρι  και στα δύο κόμματα συνολικά, ποσοστό του 37% δηλαδή 151-152 βουλευτές, θέλουν να καθυστερήσουν τις εκλογές!! Και αυτό, διότι επιζητούν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. με 160 και πάνω βουλευτές.
Οι Σαμαράς-Παπανδρέου έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους ότι θα τηρήσουν απαρέγκλιτα ό,τι επιτάσσει το PSI και θα συνεχίσουν να "σταυρώνουν" τους Έλληνες με περικοπές μισθών, συντάξεων και εξοντωτικούς φόρους, γεγονός που αποτελεί προσωπική επιτυχία της Μέρκελ.  
Οι όποιες ομως ασεβείς παρεμβάσεις των δανειστών στα εσωτερικά της χωρας, με τις οποίες επιδιώκουν να κατευθύνουν τις ψήφους των πολιτών προς την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ,  δεν έχουν βρει μέχρι τώρα καμία απήχηση στο εκλογικό σώμα. Αντιθέτως έχουν εξοργίσει τους ψηφοφόρους. 
Ακόμη και η υποσχεσιολογία του τύπου "λεφτά υπάρχουν" που επιστράτευσε ο Σαμαράς, με την βαρύγδουπη δήλωσή του ότι θα ...καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ (!), δεν έπεισε τους πολίτες! 
Την ίδια ώρα, το αντιμνημονιακό κύμα διογκώνεται στην χώρα με την δημιουργία νέων κομμάτων, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να μην υπάρξει αυτοδυναμία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ την επομένη των εκλογών.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Μέρκελ βγάζει από το συρτάρι το "Plan B" δηλαδή την καθυστέρηση και μετάθεση των εκλογών για μετά το καλοκαίρι!
Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι δορυφόροι της τοκογλύφοι που έχουν σχεδιάσει την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, θέλουν μια ισχυρή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. τουλάχιστον 160 εδρών, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τον Ιούνιο, τα μέτρα-λαίλαπα των 14 δις ευρώ! Μία ισχνή όμως κυβέρνηση των 151 ή 152 βουλευτών, είναι αδύνατον να επιβιώσει ακόμη και για μία ημέρα! Η κοινωνική έκρηξη που περιμένουν οι δανειστές μας στην Ελλάδα είναι τέτοιας ισχύος (μιλούν ακόμη και για εμφύλια διαμάχη) ώστε μια ασθενής κυβέρνηση 151-152 βουλευτών εάν ελάμβανε μέτρα 14 δις ευρώ, θα έπεφτε την επομένη κιόλας ημέρα. 
Γι' αυτό λοιπόν είναι πολύ πιθανόν να επικρατήσει το σενάριο σταδιακής καθυστέρησης των εκλογών και μετάθεσής τους για μετά το καλοκαίρι.

 
Σχόλια