Πρόωρη "Ανάσταση" στην Τρίπολη με βεγγαλικά και αποδέκτη τον κ. Τατούλη


Πρωτοφανή επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ, στο χώρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης μετά την απόφαση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου να διακόψει οριστικά την συνεδρίαση και να την συνεχίσει την Πέμπτη.
Βεγγαλικά έσκασαν στα πόδια του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έξω από το κτίριο, ενώ εντός αιθούσης μετά την διακοπή εξσφενδονιζόταν νερό από τους κατοίκους. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν εμφανής αλλά διακριτική.
Η πρόταση του κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, να παραπεμφθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση για τη μονάδα βιοαερίου, στη θέση «Μπέλμπερη» Μαντινείας, ήταν η αιτία της πυροδότησης των επεισοδίων.  
Ο λόγος της διακοπής της συνεδρίασης ήταν η χειροδικία σε βάρος του Περιφερειακού συμβούλου κ. Στεφανόπουλου από την Αργολίδα για την στάση που τήρησε και για τη θέση που πήρε κατά και μετά την ψηφοφορία και την απόρριψη της πρότασης του περιφερειάρχη για παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση. 
Στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Στεφανόπουλος έγινε αποδέκτης σχολίων αρνητικών από τους παριστάμενους κατοίκους και μάλιστα έκανε λόγο στον πρόεδρο για χειροδικία εναντίον.
Έτσι μετά την ολιγόλεπτη διακοπή και ενώ είχε αποφασιστεί αρχικά να συνεχιστεί η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση επί της μελέτης για τη μονάδα είτε θετική είτε αρνητική  ο πρόεδρος μίλησε για εκτροχιασμό του συμβουλίου και της δημοκρατίας και για πρωτοφανή κατάσταση και χωρίς να το πολυσυζητήσει και παρά τις διαφωνίες που ακούστηκαν διέκοψε το συμβούλιο για την Πέμπτη. 

Με πληροφορίες από: defencenet.gr και dete.gr


Δείτε το βίντεοΣχόλια