Αντικείμενο τριγωνικού σχήματος κοντά στο ΔΔΣ (VIDEO)

Αντικείμενο τριγωνικού σχήματος  κοντά στο ΔΔΣ. Τι είναι αυτά τα αντικείμενα; Μια γρατσουνιά στο φακό της κάμερας, δυσλειτουργία της φωτογραφικής μηχανής, αντανακλάσεις του ΔΔΣ, ή είναι εξωγήινο; Προφανώς, για τη NASA αρκετός λόγος για να τα σβήσει!

Συνέβει στις  2 Απρίλη 2012. 21,45 ώρα Αγγλίας






(Που είναι ο ΔΔΣ

Επεξήγηση:
(A) Ο παγκόσμιος χάρτης. (Η σκοτεινή περιοχή υποδηλώνει τις περιοχές που έχουν νύχτα αυτή τη στιγμή.)
(B) Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Το κέντρο αντιπροσωπεύει το τρέχον γεωγραφικό πλάτος/μήκος του.
(C) Η μπλε γραμμή ιχνηλατεί την τροχιά πτήσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επάνω στο έδαφος.
(D) Ο κόκκινος κύκλος γύρω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αντιπροσωπεύει τον ορίζοντά του (η περιοχή επάνω στο έδαφος από την οποία είναι ορατός ο ΔΔΣ).
(F) Ο κίτρινος δίσκος αντιπροσωπεύει το ζενίθ του Ηλίου (καταμεσήμερο στη γη).

Ο ΔΔΣ περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε απόσταση περίπου 400 km από αυτή. Παρά το γεγονός ότι αυτή η απόσταση ακούγεται μεγάλη, είναι στην πραγματικότητα ορατός από τη Γη με γυμνό μάτι τις καθαρές νύχτες. Όταν είναι ορατός, ο ΔΔΣ φαίνεται σχεδόν όπως ένα περιπλανώμενο άστρο, το οποίο διασχίζει τον ουρανό. Η καλύτερη ώρα να τον δείτε είναι είτε αμέσως μετά τη δύση ή μόλις πριν την ανατολή του ηλίου. Εκείνη την ώρα, εμείς ως παρατηρητές βρισκόμαστε στη σκιά της Γης και είναι σκοτεινά γύρω μας, ενώ ο ΔΔΣ, ο οποίος πετά σε μεγάλο ύψος, φωτίζεται ακόμη από τον ήλιο.
Μολονότι ο ΔΔΣ ακολουθεί πάντα την ίδια τροχιά στο ταξίδι του γύρω από τη Γη, ο ΔΔΣ δεν περνά κάθε φορά από τα ίδια μέρη στη Γη. Αυτό συμβαίνει επειδή η Γη περιστρέφεται και γύρω από τον άξονά της κάθε 24 ώρες. Κάθε φορά που ο ΔΔΣ φτάνει στο ίδιο σημείο της τροχιάς του, η Γη έχει περιστραφεί και ένα νέο σημείο βρίσκεται κάτω από το Διαστημικό Σταθμό.







Η τροχιά του ΔΔΣ θα καλύπτει το 85% της επιφάνειας της Γης, συμπεριλαμβανόμενων των χωρών που αποτελούν το 95% του πληθυσμού της γης. Μόνο οι βορειότατες και νοτιότατες περιοχές της γης δεν μπορούν να δουν το ΔΔΣ.  πηγή )



Σχόλια