Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η πιο κρύα πόλη στον κόσμο είναι το "Δαχτυλίδι Θανάτου του Στάλιν"


ImageΤο Oymyakon είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική Γιακουτία, στην καρδιά της Σιβηρίας. Εκεί κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι, επιλέγοντας να επιβιώσουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς ο υδράργυρος δείχνει σταθερά, όλο το χρόνο, θερμοκρασίες απίστευτα χαμηλές.


Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, θεωρείται ως η πιο κρύα πόλη στον κόσμο. Είναι περικυκλωμένη από μεγάλα βουνά, τα οποία «παγιδεύουν» τον ψυχρό αέρα, που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί κατά τη διάρκεια της σύντομης μέρας, «μεταμορφώνοντας» το Oymyakon σε μια «πόλη στο ψυγείο» όλες τις εποχές του έτους.
Η πόλη αποτελούσε για πολλές δεκαετίες τόπο εξορίας Ρώσων πολιτικών κρατουμένων, ενώ οι ντόπιοι την αποκαλούν καυστικά «Stalin’s Death Ring» («Δαχτυλίδι Θανάτου του Στάλιν»).
Και όχι άδικα! Η μέση χειμερινή θερμοκρασία δεν ξεπερνά σχεδόν ποτέ τους -45 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ρεκόρ ψύχους που έχει καταγραφεί εδώ αγγίζει τους -71 βαθμούς! Έτσι οι συνθήκες ζωής για τους λιγοστούς κατοίκους είναι δύσκολες, καθώς βρίσκονται σε μία διαρκή προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στο τσουχτερό κρύο.
Image

«Μπορεί να αποκλειστούμε αρκετό καιρό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, οπότε προσπαθούμε να έχουμε αρκετές προμήθεις και ξύλα στα σπίτια μας», λέει ο δήμαρχος της περιοχής, συμπληρώνοντας: «Ελάχιστοι επισκέπτες έρχονται εδώ, καθώς υπάρχει μόνο ένα motel, κι αυτό χωρίς ζεστό νερό και με τουαλέτα έξω!!!»…
Το τοπίο ωστόσο παραμένει απίθανα εντυπωσιακό, καθώς το πυκνό χιόνι σκεπάζει τα πάντα, ενώ το μόνο χρώμα που γνωρίζουν οι κάτοικοι είναι το… λευκό. «Πού να βρεθεί πράσινο εδώ πάνω», λένε χαρακτηριστικά!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη