Ότο Ρεχάγκελ: "Οι Έλληνες δεν φοβούνται κανέναν"!



"Οι Έλληνες δεν φοβούνται κανέναν". Με αυτή την φράση ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Γερμανός Ότο Ρεχάγκελ δίνει το στίγμα των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν την Παρασκευή την εθνική Γερμανίας το πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Euro 2012 σε ένα αγώνα που αποκτά από μόνος του εθνικές διαστάσεις: Η νίκη της Εθνικής μας θα ισοδυναμεί με συμβοκική, έστω, νίκη της χώρας κατά του Μνημονίου και της εξαθλίωσης που της έχει επιβάλλει η Γερμανία.





«Οι Ελληνες αγωνίζονται με πολύ πάθος και πείσμα, ίσως και να βλέπουν το ματς ακόμα πιο ανταγωνιστικά επειδή ως πολίτες της χώρας αντιμετωπίζουν με καχυποψία τη Μέρκελ, όμως κι εμείς έχουμε υψηλό εθνικό φρόνιμα και επιθυμούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα» απάντησε σε σχετικό ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» ο άλλοτε μεσοαμυντικός της Εθνικής ΓερμανίαςΓκουίντο Μπούχβαλντ.





Παρατήρηση που σύμφωνα με τον πρωτομάστορα της κατάκτησης του Euro 2004, τότε προπονητή της Ελλάδας Γερμανό Οτο Ρεχάγκελ (ο οποίος τοποθετήθηκε μιλώντας στην «Bild») δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία: «Το ποιος είναι καλύτερος στα χαρτιά απασχολεί μόνο τους αναλυτές των αγώνων που πολλές φορές πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους. Αυτή την εθνική ομάδα δεν μπορεί κανείς να την υποτιμήσει, ειδικά τώρα στα προημιτελικά. Οι Ελληνες όταν έχουν πίστη δεν φοβούνται κανέναν» τόνισε ο χερ Οτο εξηγώντας:





«Η Εθνική Ελλάδας μάχεται το ίδιο καλά όπως έκανε και πριν από οκτώ χρόνια, διαθέτει τρομερό πάθος και παραμένει εξαιρετική στην άμυνα. Διαθέτει ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο αποτελούμενος από τους Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο το οποίο παρά το νεαρό της ηλικίας των παικτών παρουσιάζει τρομερή ωριμότητα και σταθερότητα».




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια