Σελίδες “Σύντομα κοντά σας” 101.Η σημασία τους – Βασικές λειτουργίες.





Όταν σκέφτεστε μια σελίδα “Σύντομα κοντά σας” ποιά εικόνα σας έρχεται πρώτα στο μυαλό; Λοιπόν, εξαρτάται. Εαν σερφάρετε στο internet απο το 2000 μάλλον θα σκέφτεστε την εικόνα ενος άντρα με τρυπάνι που έχει δίπλα του εναν πορτοκαλί κώνο σε λευκό φόντο και τίτλο Under Construction.
Όμως, αν είστε καινούργιος ίσως να σκέφτεστε σελίδες με ροιλοί αντίστροφης μέτρησης μέχρι να βγεί το site online ή φόρμες e-mail για να ενημερωθεί ο χρήστης για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας.
Μπορεί ήδη να έχετε συναντήσει σελίδες Under Construction που έχουν καταπληκτικά user interfaces, ενώ περιλαμβάνουν εναν χρονομετρητή και μια φόρμα επειδή αυτός είναι ο σκοπός του ιδιοκτήτη της σελίδας.Να σας ενημερώσει με ακρίβεια πότε θα βγεί στον αέρα το προϊόν ή η υπηρεσία που πουλάει.
Οπότε, για να το κάνουμε πιο απλό, η σελίδα under construction πλέον είναι μια αυτόνομη σελίδα την οποία οι χρήστες μπορούν να επισκεφτούν για κάποιο σκοπό.
Με αυτό το σημείο θα ασχοληθούμε σήμερα. Ένα ιδιαίτερα παραμελημένο σημείο στην κατασκευή ιστοσελίδων.
Σημεία που πρέπει να υπάρχουν σε μια Under Construction
Υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψην όταν σχεδιάζουμε μια σελίδα Under Construction.Θα προσπαθήσω να τα αναλύσω απο τη μεριά του σχεδιαστή και απο τη μεριά του χρήστη.
Να είστε διαισθητικοί και ξεκάθαροι
Το πρώτο σημείο που πρέπει να λάβουμε υπόψην είναι το πόσο ξεκάθαρα παρουσιάζουμε στον χρήστη με τι έχει να κάνει το site που ετοιμάζουμε. Αφορά προϊόν, υπηρεσία ή ένα περιοδικό, για παράδειγμα; Μπορείτε να ενημερώσετε με λίγες γραμμές κειμένου ή με κάποιον απο τους παρακάτω τρόπους:
1) Χρησιμοποιήστε σωστά χαρακτήρες, εικόνες ή slogans. Πιθανότατα, γνωρίζετε πως μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις οπότε εαν υπάρχει κάποιο στοιχείο που σας αντιπροσωπεύει χρησιμοποιήστε αυτό.Μια εταιρεία web design δεν επιτρέπεται να παραγνωρίζει την δύναμη μιας εικόνας ακόμα και σε μια σελίδα under construction
2) Κοινή πρακτική είναι και η χρήση video για να παρουσιάσετε το προϊόν σας ή την υπηρεσία σας.Με ενα ενδιαφέρον video ο χρήστης θα σας θυμάται και θα έρθει ξανά στην σελίδα σας.
3) Εαν ετοιμάζετε ενα site ηλεκτρονικών αγορών, δώστε τους χρήστες κάτι δωρεάν.Εναν εκπτωτικό κουπόνι για να χρησιμοποιήσουν όταν ανοίξετε.Έτσι, θα τους δώσετε μια εξοικίωση με το προϊόν/ προϊόντα σας.
Συνδεθείτε με τους χρήστες
Σωστά. Το να μείνετε σε επαφή με τους πρώτους επισκέπτες της σελίδας σας είναι πολύ σημαντικό. Εαν έχουν κάποια απορία ή πρόταση; Το σημείο αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσετε και υπάρχουν κάποιοι τρόποι για αυτό.
1) Τα sites κοινωνικής δικτύωσης είναι ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για αυτό. Δεν παίρνει πάνω απο 1 λεπτό να σας στείλουν μια ερώτηση στο facebook ή στο twitter.Οπότε, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα γνωστά εικονίδια για τις σελίδες σας στο facebook και το twitter.
2) Φόρμα επικοινωνίας. Η φόρμα επικοινωνίας είναι άλλος ενας τρόπος για άμεση σύνδεση με τους χρήστες της σελίδας σας. Προτείνω να βάλετε την φόρμα επικοινωνίας σε συνδυασμό με το πρώτο σημείο, γιατί ίσως κάποιοι να μην έχουν facebook/ twiiter λογ/μο ή να θέλουν να κάνουν μια σημαντική παρατήρηση ιδιωτικά προς εσάς.
3) Το newsletter. Μπορείτε να ενημερώνετε τους επισκέπτες σας για την πρόοδο του site μέσω newsletter οπότε χρησιμοποιήστε ενα πεδίο εγγραφής στην σελίδα σας.
Εντυπωσιάστε τους
Είναι πολύ σημαντικό ο επισκέπτης να εντυπωσιαστεί μόλις μπεί στην ιστοσελίδα σας.Πώς γίνεται αυτό;
Όπως είπαμε παραπάνω βοηθήστε τους να απομνημονεύσουν το brand name με την χρήση των σωστών στοιχείων ( λογότυπου, μασκότ κ.τ.λ ).
Εαν το λογότυπο σας είναι απλά κείμενο χωρίς να περιέχει κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο, θα πρέπει να κερδίσετε τις εντυπώσεις αλλιώς.
Προσέξτε, ο “καμβάς” που θα δουλέψετε για την κατασκευή της Under Construction σελίδας να είναι επαρκής για να βάλετε κάποια απο τα στοιχεία που περιγράψαμε παραπάνω και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μοντέρνα γραφικά, υψηλής ανάλυσης πάντα σχετικά με το αντικείμενό σας.
Συμπεράσμα
Κάντε την δουλειά σας, ακόμα και στην Under Construction, όσο καλύτερα μπορείτε και έχετε στο μυαλό σας τι μπορεί να περιμένει ο επισκέπτης σας απο αυτή την σελίδα.
Εντυπωσιάστε τους με τα γραφικά που μπορείτε να αγοράσετε ή καλύτερα να προσλάβετε κάποιον να τα φτιάξει για εσάς ώστε να αρχίσετε να δημιουργείτε πελατολόγιο πρίν καν ακόμα η ιστοσελίδα σας βγεί στον αέρα.Η προώθηση ιστοσελίδων δεν ξεκινά μετά.Ξεκινά ήδη απο αυτήν την σελίδα.Μην την υποτιμάτε
Under construction σελίδες εν δράσει :


Σχόλια