HTML 5 video



Η HTML 5 <video> ετικέτα χρησιμοποιείται για να καθορίσει το βίντεο σε ένα έγγραφο HTML. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα μουσικό βίντεο στην ιστοσελίδα σας για τους επισκέπτες σας για να ακούσετε και να δείτε.

Η HTML 5 ετικέτα <video> δέχεται χαρακτηριστικά που καθορίζουν τον τρόπο το βίντεο θα πρέπει να παίξει. Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν προφόρτισης, αυτόματο γέμισμα, loops και περισσότερο. Δείτε παρακάτω για μια πλήρη λίστα με τα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά.

Κάθε περιεχόμενο ανάμεσα στις ετικέτες ανοίγματος και κλεισίματος είναι εφεδρική <video> περιεχόμενο. Το περιεχόμενο εμφανίζεται μόνο από τα προγράμματα περιήγησης που δεν υποστηρίζουν την ετικέτα <video>.

Η ετικέτα <video> εισήχθη σε HTML 5 (επίσημα αναφέρεται ως HTML5 - χωρίς χώρο). Παρά το γεγονός ότι HTML5 είναι ακόμα σε κατάσταση σχέδιο κατά τη στιγμή της γραφής (Αύγουστος 2010), HTML5 βίντεο είναι αρκετά ευρέως εφαρμόζεται στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Έχει επίσης την υποστήριξη από μεγάλες ιστοσελίδες όπως το YouTube. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υποστήριξη του YouTube για βίντεο HTML5 πιο κάτω από αυτή τη σελίδα.





<video src="/video/pass-countdown.ogg" width="170" height="85" controls>
<p>If you are reading this, it is because your browser does not support the HTML5 video element.</p>
</video>



Εάν μπορείτε να δείτε τα στοιχεία ελέγχου εικόνας, αλλά το βίντεο δεν αναπαράγεται όταν κάνετε κλικ στο κουμπί "Αναπαραγωγή", το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει αυτόν τον τύπο αρχείου (π.χ. Ogg). Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε τον ίδιο κωδικό, αλλά με διαφορετική μορφή αρχείου.


Μετάφραση Google

ΠΗΓΗ 

Σχόλια