HTML Music Codes


HTML5 <audio> Element


Μπορείτε να προσθέσετε μουσική HTML κώδικα στην ιστοσελίδα σας, χρησιμοποιώντας την ετικέτα <audio> HTML5.

Το στοιχείο αυτό ήταν μόνο για πρώτη φορά το HTML5 Roomates κατά τη στιγμή της γραφής, ήταν ακόμα υπό ανάπτυξη, ώστε να είναι σίγουρος για να ελέγξετε τον κωδικό σας μουσική σε διαφορετικούς browsers. Ενώ οι περισσότεροι (αν όχι όλα) τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν την πραγματική στοιχείο <audio>, υπάρχει υποστήριξη για ποικίλες διαφορετικές μορφές αρχείων.




<audio src="/music/good_enough.mp3" controls> <embed  src="/music/good_enough.mp3" width="180" height="90" loop="false" autostart="false" /></audio>


Στο παραπάνω παράδειγμα, έχουμε το στοιχείο <embed> ένθετη μέσα στο στοιχείο <audio>. Αυτό γίνεται για να μεγιστοποιηθεί η συμβατότητα προγράμματος περιήγησης. Με τον τρόπο αυτό, αν ένα πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζει το στοιχείο <audio>, θα εμφανιστεί η "εναλλακτική περιεχόμενο», το οποίο βρίσκεται μέσα στο στοιχείο. Σε αυτή την περίπτωση, εφεδρική περιεχόμενο μας είναι το στοιχείο <embed>, Roomates παίζει τα ίδια μουσικά αρχεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την τεχνική παρακάτω.


<embed> HTML Στοιχείο

Πριν από την <audio> εισήχθη στο στοιχείο HTML, πολλοί webmasters προστίθενται κωδικοί μουσική στην ιστοσελίδα τους, χρησιμοποιώντας την ετικέτα <embed>.

Ακόμα κι αν αυτό το στοιχείο έχει εδώ και πολύ καιρό, δεν ήταν στην πραγματικότητα μέρος της HTML προδιαγραφές μέχρι HTML5 (το οποίο κατά τη στιγμή της γραφής, είναι ακόμα υπό ανάπτυξη). Τούτου λεχθέντος, αυτό εξακολουθεί να είναι ευρέως υποστηρίζεται.

παράδειγμα:
Μπορείτε να ενσωματώσετε ένα αρχείο μουσικής στη σελίδα σας χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο κώδικα HTML:


<embedsrc="/music/good_enough.mp3"width="180"height="90"loop="false"autostart="false" />


ΠΗΓΗ




Σχόλια