SEO – Τεράστιες Αλλαγές Που Αναμένονται Το 2013





Όλοι γνωρίζουμε ότι το SEO βίωσε κάποιες σημαντικές αλλαγές το 2012. Στην πραγματικότητα, κάποιος, μπορεί εύκολα να πει ότι το SEO “ταλαιπώρησε” τη βιομηχανία το περασμένο έτος και αυτό οφείλεται σε δύο σημαντικές ενημερώσεις στον αλγόριθμο.
Πριν αρχίσουμε να συζητάμε για τις αλλαγές που συνέβησαν και τις αναμενόμενες αλλαγές, θα ήθελα να αναφέρω ένα πολύ θετικό γεγονός για το SEO. Παρά τις τόσες πολλές αλλαγές, το  SEO θα μείνει πάντα αξιόπιστος τρόπος προώθησης της ιστοσελίδας μας.
Χάρη στις αλλαγές που συνέβησαν το περασμένο έτος, το SEO δεν είναι πλέον “εύκολο” για τον καθένα.
Νωρίτερα, ήταν αρκετά εύκολο να βελτιώσεις την κατάταξη της ιστοσελίδας όμως τώρα, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά αν θέλουμε να επιτύχουμε καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.
Οι προβλέψεις μας δεν θα είναι 100% ακριβής καθώς η εικόνα φαίνεται να είναι ασαφής ακόμα.
Η Google αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές αν και δεν ακούμε πολλά σχετικά, με τις αναμενόμενες αλλαγές.
Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να βασίζονται στις παλιές μεθόδους SEO για την επίτευξη μιας καλύτερης κατάταξης, ενώ άλλοι είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν διάφορες επιλογές μέσω μάρκετινγκ και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
Σήμερα θα κάνουμε μερικές προβλέψεις για το τι θα πρέπει να αναμένεται από τη βιομηχανία SEO το 2013.

Author Rank

authorrank
Πολλά εξαρτώνται από το πώς η Google θα χειριστεί το Author Rank και αναμένεται επίσης ότι όποιος τρόπος και αν είναι, θα ταρακουνήσει τον κόσμο του μάρκετινγκ για ακόμη μια φορά. Εάν είστε blogger, η κατάταξή σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη φήμη που ήδη έχετε. Ανάλογα με την τη θέση και την εμπειρία σας στον τομέα, η Google θα σας δώσει ένα Author Rank. Αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο στην κατάταξη του blog σας. Για να είμαστε ακριβείς, αν εσείς, ως συγγραφέας έχετε καλή φήμη, το blog σας και το περιεχόμενό του θα πάρει επίσης μια καλή κατάταξη. Εκτός από αυτό, ότι έχετε δημοσιεύσει, θα συνδέεται αυτόματα με το προφίλ σας στο Google+.
Το όλο θέμα εδώ είναι ότι πολλά θα εξαρτιούνται από τη φήμη σας ως blogger.

Ανάπτυξη Κινητών Και Του Responsive Designing

seo-mobile-smartphones-2012
Έχουμε δει μια εκπληκτική ανάπτυξη στη χρήση του κινητού. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, το ένα τρίτο του συνόλου της κίνησης, λαμβάνεται από κινητές συσκευές γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ιστοσελίδα σας να είναι συμβατή με αυτά. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν υποστηρίζει προγράμματα περιήγησης για κινητά, η κατάταξή θα επηρεάσει αυτόματα και την ιστοσελίδα / blog σας και δεν θα εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης αν κάποιος έψαξε από κινητή συσκευή.
Το 2013,  οι SEO-ist θα πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία σε κινητές συσκευές και φυσικά tablets.

Equivalency Score Algorithm

twins
ESA – κοινώς γνωστό ως Αλγόριθμος ισοδύναμων αποτελεσμάτων, αναμένεται να είναι μία από τις σημαντικές αναβαθμίσεις για αυτό το έτος. Ως webmaster ή blogger, θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε, πώς η βαθμολογία ποιότητας της Google Adword, δουλεύει. Το ESA θα λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Με βάση διάφορους παράγοντες, κάθε λέξη-κλειδί θα παίρνει points. Το περίφημο σκορ για τις λέξεις-κλειδιά θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το ποσό της προσφοράς του διαφημιζόμενου και αυτό θα βοηθήσει στην κατάταξη των διαφημίσεων.
Εάν αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται, αυτό θα έχει σίγουρα μεγάλη επίδραση στις Online επιχειρήσεις και είναι βέβαιο ότι θα φέρει κάποια ανισότητα, δεδομένου ότι θα μειώσει το  ranking control.
Θα έχει, επίσης, ένα άλλο αποτέλεσμα. Λόγω του ESA, το ίδιο αποτέλεσμα θα εμφανίζετε ξανά και ξανά για το ερώτημα που τέθηκε, ωστόσο, η σειρά θα είναι διαφορετική.

Αναμένεται Περαιτέρω Ώθηση στο Google+

facebook_vs_google_robots.top
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα στο Google+ και γι ‘αυτό ακριβώς πιστεύω ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί σύντομα.
Προσπαθούν σκληρά για να δώσουν ανταγωνισμό στο Facebook.
Το Google+ συνεχώς προσπαθεί να ωθήσει τις επιχειρήσεις και τους διάφορους χρήστες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το  + με διάφορα μέσα. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα το προωθήσει το 2013. Ότι κι αν κάνει, πιστεύω ότι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πως η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης λειτουργεί.

Link Disavow Tool

Link-Disavow-Tool
Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τη δομή της σελίδας και τα backlink της.
Το 2013, μπορούμε να περιμένουμε πως η Google θα χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο για  το φιλτράρισμα νέων συνδέσεων – και φυσικά τις συνδέσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.
Αυτή η πρακτική θα βοηθήσει το Google να ανιχνεύει ιστοσελίδες φτωχών ποιοτικά backlinks και σελίδες με ανεπιθύμητα μηνύματα.
Αυτό θα θέσει επίσης τέλος στα τυχαία blog post απλά και μόνο για να αυξήσει κάποιος τα backlinks του.

Εξατομικευμένα Αποτελέσματα Αναζήτησης

search_user
Η Google πάντα εργάζεται για τη βελτίωση της και μια από τις σημαντικές βελτιώσεις που έχω δει είναι τα εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης.  Ένα καλό παράδειγμα αυτών των αποτελεσμάτων είναι φυσικά, το Gmail.
Το 2013, πιστεύω ότι τα εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης θα παραμείνουν προτεραιότητα της Google.
Θα πρέπει να περιμένουμε αποτελέσματα αναζήτησης ακόμη και στα SERPs.

Παρουσία Στα Social Media

social-media
Τα Κοινωνικά μέσα ενημέρωσης θα έχουν τεράστια επίδραση στο Search Engine Optimization. Όλοι οι bloggers και οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θα πρέπει να εξοπλιστούν εάν θέλουν μια καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.
Θα δοθεί έμφαση στις αναρτήσεις του blog σας και του περιεχόμενου που περνάτε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής ενημέρωσης, όπως το Facebook, Twitter, LinkedIn και πολλά άλλα.
Εάν η ιστοσελίδα σας είναι δημοφιλής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Google θα βελτιώσει την κατάταξή σας. Έτσι, οι bloggers θα πρέπει να βελτιώσουν την κατάταξή τους αλλά και τη κατάταξη του blog τους μέσω σελίδων κοινωνικής ενημέρωσης.

Digital Marketing

Το Digital marketing αναμένεται να διαδραματίσει αναπόσπαστο μέρος του 2013. Μερικές ενημερώσεις της Google που αναμένονται το 2013 θα δώσουν ώθηση στην ψηφιακή αγορά.

Co-Citation

digital_marketing
Το Co-Citation (Συν-αναφορά) έχει συζητηθεί πολύ τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, το 2013, πολλοί αναμένεται να εστιάσουν σε αυτό.
Το  Co-Citation θα χρησιμοποιηθεί από την Google για να καθορίσει τη σχετικότητα των διαφόρων συνδέσμων. Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για να ακούσουμε πολύ περισσότερα σχετικά,αυτό το έτος.

Τα Θεμέλια Του SEO Θα Παραμείνουν Τα Ίδια

content
Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, θα δούμε πολλές αλλαγές πάνω στο SEO, ωστόσο τα θεμέλια του SEO θα παραμείνουν τα ίδια.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα, αλλά, το περιεχόμενο θα είναι πάντα ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας σας.
Εάν παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο, δεν πρέπει να ανησυχείτε για τις περισσότερες από τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.
Συμπέρασμα
Η  χρονιά μόλις άρχισε και θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς η Google και άλλοι γίγαντες στην αναζήτηση θα αλλάξουν τα πράγματα για το SEO. Ας ελπίσουμε ότι οι αλλαγές, θα είναι για καλό.

                                                                                                                                                                                                              ΠΗΓΗ
Σχόλια