33 WordPress Plugins που ξεχωρίσαμε.




Καλησπέρα σας!Στο σημερινό άρθρο σας παρέχω μία λίστα με 33 WordPress Plugins που ξεχώρισα.Σίγουρα υπάρχουν πολλές χιλιάδες plugins αλλά υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν. Δεν είμαι άνθρωπος που θα σας πρότεινα 500 plugins διαφορετικά αλλά μόνο αυτά που έχω δοκιμάσει και πραγματικά λειτουργούν.Ας δούμε μερικά από αυτά που χρειάζεστε με με μία μικρή περιγραφή.

WordPress Plugins για SEO.

All In One SEO Pack

Το συγκεκριμένο wordpress plugin έχει πάνω από 13.000.000 downloads και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο εύκολα στη χρήση SEO plugins. Είναι δωρεάν αν και μπορείτε να αγοράσετε την Pro έκδοσή του. Προσφέρει πολλές δυνατότητες και παρέχει ένα ολοκληρωμένο control panel.Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

WordPress SEO By Yoast

Πάνω από 3.500.000 χρήστες έχουν κατεβάσει το Plugin αυτό και τον τελευταίο χρόνο τον κατεβάζουν όλο και περισσότεροι. Χαρακτηριστικό του είναι ότι προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πιο περίπλοκο από All In One SEO Pack. Βέβαια, το γεγονός ότι έχει 2300 κριτικές που το βαθμολογούν σχεδόν άριστα δείχνει πολλά. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

SEO Ultimate

Ένα πολύ καλό και επίσης εύχρηστο SEO wordpress plugin με ένα τόνο επιλογές διαθέσιμες. Το έχουν κατεβάσει πάνω από ένα εκατομμύριο φορές και η βαθμολογία του είναι πολύ καλή!Κατεβάστε το εδώ.

HeadSpace2 SEO

Ένα επίσης καταπληκτικό SEO Plugin με πάρα πολλές επιλογές.Δυνατότητα για advanced SEO Settings αλλά και simple Settings.Κατεβάστε το εδώ.

Broken Link Checker Plugin

Αυτό το plugin σχετίζεται με το SEO στο ότι ελέγχει την ιστοσελίδα σας για σπασμένα links και σταματά τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριοποιήσει αυτά τα Links μέχρι εσείς να τα φτιάξετε.Πολύ χρήσιμο wordpress plugin με πάνω από 1.500.000 downloads.Κατεβάστε το
.

Sitemaps Plugins

Google XML Sitemaps

Ένα δημοφιλέστατο plugin που δημιουργεί sitemaps για το website σας και λειτουργεί χωρίς καμία ρύθμιση. Παρέχει εύρος ρυθμίσεων και μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.Είναι το κορυφαίο στο είδος του.Κατεβάστε το εδώ.

Better WordPress Google XML Sitemaps

Ένα καινούργιο αλλά πολύ δημοφιλές και παράλληλα λειτουργικό wordpress plugin που αναλαμβάνει τα sitemaps της ιστοσελίδας σας.Αυτό ,όπως και το παραπάνω plugin, κάθε φορά που δημοσιεύετε ένα post αυτό αυτόματα ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Sitemap

Δημοφιλές wordpress plugin που δημιουργεί sitemap στην ιστοσελίδα σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοποθετώντας shortcodes μέσα στον text-editor του wordpress administration.Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικού τύπου sitemaps με αυτό το plugin.Κατεβάστε το εδώ.

WordPress Plugins σχετικά με Posts.

Yet Another Related Post Plugin (YARPP)

Ένα πασίγνωστο plugin το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζουμε σχετικά άρθρα με το άρθρο που διαβάζει κάποιος ,ακριβώς κάτω από αυτό. Έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει τα σχετικά άρθρα και σε λίστα και με τα thumbnais τους και η όλη λειτουργία του βασίζεται σε ένα ξεχωριστό αλγόριθμο τον όποιο μπορούμε να ρυθμίσουμε σε πολλά σημεία ώστε να μας εξυπηρετεί. Μία επιπρόσθετη λειτουργία του είναι ότι κάνει caching στα σχετικά άρθρα με αποτέλεσμα το Site να είναι πιο γρήγορο. Ένα must-have wordpress plugin , κατεβάστε το εδώ.

Related Posts Via Category

Το plugin αυτό παρουσιάζει σχετικά άρθρα με βάση την κατηγορία του άρθρου που διαβάζει ο χρήστης.Πολύ απλό και κατανοητό.Κατεβάστε το εδώ.

Related Posts Via Taxonomies

Κάνει ότι και το παραπάνω απλά εδώ υπάρχει μία επιπρόσθετη λειτουργία κατά την οποία μπορούμε να παρουσιάζουμε σχετικά άρθρα με βάση κάποια custom taxonomy.Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

WordPress Popular Posts

Με αυτό το plugin μπορείτε να δημιουργείτε widgets στα οποία φαίνονται τα πιο δημοφιλή άρθρα σας.Έχει πολλές επιλογές και μπορείτε ακόμα και να δείξετε δημοφιλή posts σε σχέση με ένα χρονικό διάστημα (πχ τις τελευταίες μέρες).Οι στατιστικές των διαφόρων δημοσιεύσεων σας μπορούν να ελεγχθούν με χρήση του admin panel. Κατεβάστε το εδώ.

Editorial Calendar

Καταπληκτικό plugin, δείχνει όλα τα scheduled posts σαν να χρησιμοποιούμε ένα ημερολόγιο. Μας βοηθάει εκπληκτικά στη διαχείριση των δημοσιεύσεων που θέλουμε να γίνουν στο μέλλον. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και διαθέτει και video-walkthrough.Κατεβάστε το εδώ.

SimpleReach Slide Plugin

Αυτό το plugin σίγουρα το έχετε συναντήσει σε ιστοσελίδες του εξωτερικού όπου διαβάζοντας ένα άρθρο και σκρολλάροντας προς τα κάτω την οθόνη μας επιστρέφει σε μορφή slide ένα σχετικό άρθρο με αυτό που διαβάζουμε.Κατεβάστε το εδώ.

WP-PageNavi

Το plugin αυτό αλλάζει τα links “older/newer posts” με links της επιλογής μας.Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση αυτού του plugin βοηθά στο SEO του wordpress site μας. Διαθέτει ένα εύχρηστο και απλό control panel και το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσουμε μία γραμμή κώδικα μέσα στο theme μας μετά την εγκατάσταση για να λειτουργήσει σωστά. Κατεβάστε το εδώ.

Plugins για βελτιστοποίηση και επιδόσεις.

W3 Total Cache

Μεγάλες και πασίγνωστες εταιρίες χρησιμοποιούν αυτό το plugin για να κάνουν το wordpress site τους πολύ πιο δυνατό και γρήγορο.Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι: Κάνει το site 7-10 φορές πιο γρήγορο , σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σωστά, μειώνει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας, κάνει cache στα :feeds, css, js, αποτελέσματα αναζήτησης, τις σελίδες και τα post στη μνήμη και επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και CDN (content delivery network) μαζί με αυτό. Όλοι στην οικογένεια του wordpress λένε τα καλύτερα γι αυτό το Plugin. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν είναι ότι πιο εύκολο υπάρχει στη ρύθμιση των δυνατοτήτων του αλλά υπάρχουν πολλά online tutorials για το θέμα αυτό. Κατεβάστε το εδώ.

WP Super Cache

Αντίστοιχο plugin με το παραπάνω και μάλιστα με περισσότερα downloads. Το κοινό χαρακτηριστικό που μοιράζεται με το W3 Total Cache plugin είναι ότι είναι και αυτό σχετικά δύσκολο στην εγκατάσταση. Δεν μιλάω για μία απλή εγκατάσταση αλλά για τις βέλτιστες ρυθμίσεις. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Quick Cache

Ένα caching plugin που στοχεύει ξεκάθαρα στην ταχύτητα της worpdress σελίδας σας.Αυτό το Plugin δεν παρέχει τόσες δυνατότητες όσες τα δύο παραπάνω αλλά είναι πολύ πιο εύκολο στην εγκατάσταση.Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Backups και Database Plugins

WP-DB Manager

Αυτό το πολύ εύχρηστο wordpress plugin κάνει βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων, διόρθωση λαθών και πολλά άλλα και δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας backup αντιγράφων και αποστολή στο email η κατέβασμα αυτών στον υπολογιστή μας.Επίσης μπορούμε να προγραμματίσουμε το πότε θα γίνεται backup της ιστοσελίδας μας. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

WP DB backup

Το συγκεκριμένο Plugin έχει να ανανεωθεί πάνω από δύο χρόνια αλλά αποτελεί σταθερή αξία στα backup plugins του wordpress. Είναι πανεύκολο στη χρήση και κάνει ότι και το παραπάνω Plugin.Κατεβάστε το εδώ.

WordPress Backup to DropBox

Με αυτό το Plugin αποθηκεύετε στο dropbox (cloud storage υπηρεσία) όλο το wordpress site σας. Φυσικά χρειάζεται να έχετε account στο dropbox για να λειτουργήσει αυτό το plugin. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε το backup και στο server σας. Κατεβάστε το Plugin εδώ.

BackUpWordPress

Ένα πολύ εύχρηστο backup plugin για το wordpress. Κατεβάστε το εδώ.

Multimedia Plugins-Gallery Plugins

NextGEN Gallery Plugin

Αυτό είναι το δημοφιλέστερο gallery plugin που υπάρχει στο wordpress plugin repository.Δημιουργείτε galleries εικόνων και σας παρέχει αμέτρητες δυνατότητες.Δημιουργείτε slideshows, thumbnail galleries με δυνατότητα για 5 διαφορετικά στυλ lightbox. Έχει πάρα πολλές επιλογές και όλα τα κάνετε από ένα admin panel στην περιοχή του administrator. Το Plugin αυτό έχει μία σειρά από extensions που μπορείτε να κατεβάσετε ή να αγοράσετε και να επεκτείνετε και άλλο τις δυνατότητές του.Μπορείτε να κατεβάσετε το nextGEN gallery εδώ.

GRAND FlAGallery

Το plugin αυτό χρησιμοποιείται σαν photo gallery, video gallery και banner rotator. Έχει πάρα πολλές επιλογές στο admin panel που το συνοδεύει.Κατεβάστε το εδώ.

TN3 Gallery

Ένα plugin που διατίθεται σε δύο μορφές: δωρεάν και επί πληρωμή. Το δωρεάν plugin σας παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας απλών και πολύ όμορφων galleries για το wordpress site σας.Κατεβάστε το εδώ.

LightBox Gallery

Δημιουργήστε galleries εικόνων με χρήση lightbox με αυτό το δημοφιλές plugin. Δείτε το και κατεβάστε το εδώ.

WP Featured Content Slider

Ένα plugin που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα slider όχι εικόνων αλλά δημοσιεύσεων (Post). Πολύ απλό και εύκολο στη χρήση.Κατεβάστε το εδώ.

WP Content SlideShow

Δημιουργείστε slider με τα post που εσείς επιλέγετε.Το μόνο μειονέκτημα , ότι μπορείτε μόνο 5 posts να βάλετε στο slider.Δείτε το εδώ.

JW Player for WordPress – Flash & HTML5 Video Player

Τοποθετήστε HTML5 και FLASH videos στην ιστοσελίδα σας με τη χρήση αυτού του δημοφιλούς και δυνατού plugin. Ο player που χρησιμοποιεί είναι ο JW Player.Κατεβάστε το εδώ.

Viper’s Video Quicktags

Το πιο δημοφιλές video – embed plugin για το wordpress. Μπορείτε να ενσωματώσετε video από διάφορα video sites, όπως το youtube,dailymotion, vimeo, viddler, metacafe κλπ. Πολύ εύχρηστο plugin. Κατεβάστε το εδώ.

WordPress Plugins για φόρμες επικοινωνίας.

Contact Form 7.

Κορυφαίο Plugin που μας βοηθάει να δημιουργούμε φόρμες επικοινωνίας και να τις χειριζόμαστε με απίστευτη ευκολία. Μπορούμε να προσθέτουμε πεδία μέσω ενός drag and drop editor και γενικότερα είναι απίστευτο Plugin. Έχει κοντά 10.000.000 downloads. Κατεβάστε το εδώ.

Fast and Secure Contact Form

Πολύ καλό και απλό στη χρήση form management plugin. Δημιουργείτε την φόρμα επικοινωνίας και με χρήση ενός απλού editor δημιουργείτε και ενεργοποιείτε τα πάντα.Κατεβάστε το εδώ.

WordPress plugins για σχόλια.

Disqus Commenting System

Κορυφαίο σύστημα διαχείρισης σχολίων στο wordpress. Αντικαθιστά το commenting system του WordPress και απογειώνει τα σχόλια. Κατεβάστε το εδώ.

Facebook Comments

Δημιουργείστε σχόλια facebook μέσα στο wordpress site σας εύκολα και απλά με τη χρήση αυτού του plugin.Με πολύ απλό τρόπο ρυθμίζετε το Plugin αυτό και μπορείτε κάτω από κάθε post να έχετε μία φόρμα για σχόλια μέσω του facebook.Κατεβάστε το εδώ.

Επίλογος.

Αυτή η λίστα περιέχει μερικά από τα σημαντικότερα wordpress plugins που χρησιμοποιούμε στα wordpress sites.Υπάρχουν και άλλα πολλά που θα μπορούσα να συμπεριλάβω αλλά αυτό θα γίνει σε άλλο άρθρο,σύντομα!Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση..!

Σχόλια