seo και wordpress. 6 απλές συμβουλές




Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του wordpress είναι οι τεράστιες δυνατότητες που παρέχει στον διαχειριστή του για να προωθήσει την ιστοσελίδα του αποτελεσματικά στις μηχανές αναζήτησης.  Προσωπικά θεωρώ το WP σαν το καλύτερο open-source CMS στην αγορά για αυτό το λόγο παρότι γνωρίζω ότι πολλοί φίλοι του Joomla θα διαφωνήσουν μαζί μου. Στην προσπάθεια αυτή το wp διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικά plugins που θα σας διευκολύνουν ιδιαίτερα στις seo προσπάθειες σας.  Απλά ακολουθήστε αυτά τα 6 tips για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.
Χρησιμοποιήστε ένα καλό theme.
Επειδή το πιο πιθανό είναι να μην έχετε σχεδιάσει μόνοι σας το theme σας αλλά να έχετε βασιστεί σε ένα από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε κάποιο που μπορεί να καλύψει τις seo ανάγκες σας. Οι συλλογές των  GenesisWooThemes, και τα Standard Theme, και αρκετές άλλες φυσικά, είναι κάποια από τα καταλληλότερα για τον προαναφερθέντα σκοπό μας. Παρέχουν υψηλής ποιότητας  SEO functionality και μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης.Θα σας παρέχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με την επιλογή τους.
Optimize τα permalinks σας.
Ένα από τα κλειδιά για να βελτιστοποιήσετε τo seo, είναι τα clean urls (καθαρά urls) . Μπορείτε να τροποποιήσετε τα permalinks στο WordPress πηγαίνοντας στο περιβάλλον διαχείρισης , στο Settings –> Permalinks –> επιλέξτε “Post name.” Αποθηκεύστε. Επιλέγοντας“Default,” “numeric,” ή ο, οτιδήποτε περιέχει αριθμούς είναι μια κακή επιλογή αφού προσθέτει “σκουπίδια” στο  URL — μια χαμένη SEO ευκαιρία.
Πάρτε ένα καλό SEO plugin.
Δεν θέλετε να φορτώσετε το site σας με plugins.Μπορεί να μειώσει την ταχύτητα του site ή ακόμα και να προκαλέσει δυσλειτουργίες.Υπάρχουν όμως κάποια εξαιρετικά SEO plugins. Προτείνω το WordPress SEO by Yoast. Ο αναλυτικός πίνακας ελέγχου και η εύκολη διαχείριση των δυνατοτήτων το κάνουν απλό και δυνατό. Επίσης, παρέχει sitemap, SEO title και τίτλο διαμοιρασμού ( share ) για την ιστοσελίδα σας. Προσοχή μόνο στα άλλα plugins που θα χρησιμοποιήσετε.Κάποια μπορεί να καταστρέψουν το SEO. Η ετικέτα που μπορεί να έχουν “SEO friendly” δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Για αυτό, προσοχή.
Κάντε το wp πιο γρήγορο.
Άλλο ένα  plugin που θα βοηθήσει το SEO: W3 Total Cache.Η cache παράγει στατικά  HTML αρχεία στους επισκέπτες και όχι php script, κάνοντας την ιστοσελίδα ελαφρύτερη. Ο γρήγορος ρυθμός φόρτωσης μιας σελίδας θα σας βοηθήσει στο page rank. Χρησιμοποιήστε επίσης ελαφρύτερες συμπιεσμένες εικόνες. Η εμφανισιακή διαφορά μιας συμπιεσμένης και ασυμπίεστης εικόνας είναι αμελητέα και ο χρήστης δεν θα την παρατηρήσει ενώ θα παρατηρήσει την ταχύτητα φόρτωσης τόσο αυτός όσο και το google.
Χρησιμοποιήστε H1s και H2s.
Η συνήθης πρακτική στο γράψιμο υπαγορεύει ότι το κείμενο σας πρέπει να έχει επικεφαλίδες. Χρησιμοποιήστε τις λοιπόν προς όφελος σας, Χρησιμοποιήστε τα  H1 και H2 tags για αυτό τον λόγο στο περιεχόμενο σας. Αν σας ενοχλεί τόσο το ότι δεν είναι τόσο όμορφο το αποτέλεσμα αναλογιστείτε ότι είναι μικρό το κακό σε σχέση με τα seo αποτελέσματα και αν ακόμα κάτι σας τρώει σανweb designer απλά πειράξτε τα css για να αλλάξετε την εμφάνιση τους. Επίσης μην ξεχάσετε να χρησιμοποιείτε alt tags στις εικόνες σας στο περιεχόμενο.
Προσθέστε σχετικά posts
Για να αυξήσετε τα internal links , reduce τα bounce rates και να βελτιώσετε τα conversion rates και να βελτιώσετε γενικότερα την εμπειρία του χρήστη – επισκέπτη χρησιμοποιήστε ένα related posts widget. Δίνουν την ευκαιρία για περισσότερο περιεχόμενο στην σελίδα σας. Plugins όπως τα  LinkWithin ή το  nRelate κάνουν την διαδικασία αυτή απλή και ασφαλή.
Φυσικά οι μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης του wordpress και η ευκολία του περιβάλλοντος διαχείρισης από τον τελικό χρήστη που είναι ο πελάτης μας και όχι εμείς (πολλοί κατασκευαστές ιστοσελίδων τείνουμε να το λησμονούμε αυτό) το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή αφού συνδυάζει πολλές σχεδιαστικές δυνατότητες με εξαιρετικά seo αποτελέσματα.

Σχόλια
Comment Poster
Το θέμα για μένα είναι η αρχή και το τέλος ενός site, καθώς αυτό είναι που θα δώσει και την πρώτη εντύπωση σε έναν επισκέπτη. Καλό είναι λοιπόν να διαλέγουμε themes με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και να τους αλλάζουμε τον αδόξαστο για να κάνουμε το site μας να μη μοιάζει με τα άλλα που διάλεξαν αυτό το theme, ακόμη και αν είναι από τα πιο δημοφιλή. Ένα ξεχωριστό design, βοηθάει πολύ στα conversions.
Comment Poster
Πολύ καλό άρθρο, ωστόσο πιστεύω ότι θα έπρεπε να περιέχει κι ένα plug-in ειδικό για τα tags, όπως είναι το simple tags. Τα tags βοηθούν πάρα πολύ το rank μίας ιστοσελίδας και καλό θα ήταν να τους δοθεί μεγάλη προσοχή