Πως να απενεργοποιείται stylesheets από κάποιο plugin που εγκαταστήσατε στο WP




To wordpress είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές εργαλείο για την δημιουργία ιστοσελίδων τόσο γιατί είναι ευέλικτο και στο σχεδιαστικό αλλά και στο λειτουργικό του κομμάτι αλλά και γιατί παρέχει μια πλειάδα επιλογών μέσω plugins που μπορούν να επεκτείνουν δραστικά τις λειτουργικές του δυνατότητες.  Πολλές φορές όμως εγκαθιστώντας ένα plugin αυτό αυτόματα αλλάζει το css σας προσθέτοντας η αντικαθιστώντας το δικό σας  css stylesheet στο  WordPress σας.
Είναι κάτι όχι μόνο απόλυτα εκνευριστικό για κάθε ιδιοκτήτη ιστοσελίδας αλλά κάθε έμπειρος web designer γνωρίζει από πρώτο χέρι  , μέσα από την εμπειρία του, ότι το να έχετε όλα τα css styles μέσα σε ένα stylesheet είναι όχι μόνο μια καθαρότερη λύση από άποψη κώδικα αλλά κυρίως σωτήρια όταν θελήσετε κάποια στιγμή να κάνετε αλλαγές στο web site πιθανότατα καιρό μετά την αρχική δημιουργία του τότε που όλες οι πληροφορίες και οι παράμετροι του project δεν είναι “ζωντανές” μέσα στο μυαλό σας .
Πως λοιπόν μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα CSS file που έγινε registered με wp_enqueue_style ;
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να απενεργοποιήσουμε το stylesheet ενός συγκεκριμένου plugin (εκτός φυσικά από το να το αφαιρέσουμε τελείως γιατί μας έχει τσαλακώσει τα νεύρα ! )

Βήμα 1ο:

Ανοίγουμε το αρχείο του  plugin file και ψάχνουμε για κώδικα που ξεκινά με
wp_enqueue_style ( $handle, $src, $deps, $ver, $media );. Look for handle name.
Παράδειγμα: Αν χρησιμοποιείται το Redirection Plugin (ενός χρήσιμου για ανακατεύθυνση σελίδων που χρησιμεύει τόσο στην λειτουργικότητα του web site αλλά και στην προώθηση ιστοσελίδων για την ελαχιστοποίηση seo απωλειών κατά την αντικατάσταση μιας σελίδας (url) από μια άλλη ) και  βρείτε το handle name
redirection .
wp_enqueue_style( ’redirection‘, plugin_dir_url( __FILE__ ).‘admin.css‘, $this->version() );

Bήμα 2ο:

Ανοίξτε το functions.php  και προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα:
1
2
3
4
5
add_action( ‘wp_print_styles‘, ‘deregister_my_styles‘, 100 );
function deregister_my_styles() {
    wp_deregister_style( ‘redirection‘ );
}

Ελπίζω να βοήθησα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που συχνά – πυκνά δυσκολεύει την ζωή όσων από εμάς αγαπάμε το wordpress.
Σχόλια