Τι Xρειάζεται Για Τη Λειτουργία Μιας Ιστοσελίδας





Όλοι ασχολούμαστε με τον εικονικό κόσμο, είτε το θέλουμε είτε όχι και ένα μέρος της ζωής μας ξοδεύεται για σερφάρισμα στο ίντερνετ, chat με φίλους και σε κοινωνικά δίκτυα. Το σερφάρισμα στο ίντερνετ και η περιήγηση σε ιστοχώρους είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνουμε online. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να είστε πραγματικά ένα μέρος αυτού του τεράστιου World Wide Web;
Και εννοώ την κατασκευή και τη διαχείριση ενός δικτυακού τόπου. Ένας δικτυακός τόπος, είναι ουσιαστικά ένα σύνολο από διασυνδεδεμένες σελίδες, που μπορεί να περιέχουν κείμενα, εικόνες, βίντεο, κ.λπ., χτισμένο σε μια τεχνολογία. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να διαφέρει από το πολύ δημοφιλές HTML σε κάτι πιο ισχυρό, όπως συστήματα διαχείρισης περιεχομένου χτισμένα σε PHP. Αλλά η διαχείριση ενός site είναι κάτι περισσότερο από το να ρίχνετε HTML / CSS κώδικα σε μια ομάδα αρχείων και να τα κάνετε να δουλέψουν. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν ένα site, αλλά και τους νέους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, επισημαίνοντας τις σημαντικές πτυχές που εμπλέκονται στη δύσκολη διαδικασία της επιτυχούς κατασκευής και συντήρησης ιστοσελίδας.

Κατασκευάστε μια ιστοσελίδα

web_design
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν την εγκατάσταση της online παρουσίας σας, είναι να δημιουργήσετε τις ιστοσελίδες, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάρθρωση του site που επιθυμείτε. Αν δεν είστε web designer, μπορείτε να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για σας, ή μπορείτε να επιλέξετε ένα web πρότυπο, το οποίο είναι ένας προ-κατασκευασμένος δικτυακός τόπος, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αντικαταστήσετε το πρόχειρο περιεχόμενο του προτύπου, με το δικό σας.
Όποια επιλογή κι αν κάνετε, να εξασφαλίσετε ένα προσαρμοσμένο web design, επειδή για να είστε επιτυχημένοι σημαίνει να είστε διαφορετικοί και ένα πρωτοποριακό site είναι σίγουρα μια καλή αρχή. Αφότου αποκτήσετε ένα site, θα πρέπει να το ανεβάσετε στο ίντερνετ. Σ’ αυτό το σημείο θα χρειαστείτε έναν πάροχο φιλοξενίας. Βασικά, αυτό που κάνει ένας πάροχος φιλοξενίας, είναι να κάνει την ιστοσελίδα σας προσβάσιμη μέσω του WWW ανεβάζοντας την στο διακομιστή. Αν αυτά τα πράγματα είναι υπερβολικά για σας, υπάρχουν υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες, όπως οι υπηρεσίες web design με μηνιαία συνδρομή, που σημαίνει ότι πληρώνετε κάποιον ένα ποσό για να κάνει όλες τις εργασίες για σας, ενώ εσείς αφοσιώνεστε στην επιχείρησή σας.

Φτιάξτε μια Παρουσία Online

Αν νομίζετε ότι το δύσκολο μέρος ξεπεράστηκε, να το ξανασκεφτείτε. Η κατασκευή της ιστοσελίδας ήταν το ευκολότερο μέρος της μακράς διαδικασίας της λειτουργίας ενός δικτυακού τόπου. Τώρα ήρθε η στιγμή να γίνετε γνωστοί κατευθύνοντας επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες σας. Όποιο κι αν είναι το αντικείμενό σας, η φράση που πρέπει να μείνει στο μυαλό σας είναι «Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς». Το περιεχόμενο είναι αυτό που σας κάνει ορατό στο διαδίκτυο και γι ‘αυτό πολλές ιστοσελίδες έχουν παράλληλα ένα blog στο οποίο δημοσιεύουν επίκαιρο ​​περιεχόμενο, απλώς και μόνο για να κρατήσουν ζωντανό το site. Η διαδικασία είναι απλή. Τα ρομπότ των μηχανών αναζήτησης επισκέπτονται τις σελίδες σας, τις καταχωρούν και τις προβάλλουν στα ερωτήματα αναζήτησης.
content_blog
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Γράφετε ένα ένα blog post. Επειδή το περιεχόμενο είναι ενδιαφέρον, οι άνθρωποι το διαμοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα και γίνεται δημοφιλές.Τα ρομπότ του Google ακολουθούν το σύνδεσμο από το Twitter, το Facebook και άλλα site, που μοιράστηκαν την ανάρτησή σας και έρχονται στην ιστοσελίδα σας. Ανάλογα με το πόσο δημοφιλής είναι η ανάρτηση, την καταχωρούν και της δίνουν μια κατάταξη, που βασίζεται σε έναν πολύπλοκο αλγόριθμο. Εάν η σελίδα πάρει μια υψηλή θέση κατάταξης, θα εμφανιστεί σε ερωτήματα αναζήτησης πάνω από άλλες ιστοσελίδες. Έτσι λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Έτσι, το πρώτο βήμα για να κάνετε την online παρουσία της ιστοσελίδας σας, είναι να εξασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο που παρουσιάζετε σε αυτήν είναι μοναδικό και ενδιαφέρον.

Δικτυωθείτε

Παραπάνω αναφέρθηκα στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε, στις μέρες μας, που οι άνθρωποι αργά αλλά σταθερά κινούνται σε έναν πιο ψηφιακό τρόπο ζωής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει λογαριασμούς σε δημοφιλή sites όπως το Twitter, το Facebook ή το Pinterest. Να συμμετέχετε σε συζητήσεις, ξεκινήστε καινούριες και οι χρήστες θα ξεκινήσουν κι αυτοί να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Πρέπει να απολαμβάνετε και να καταλαβαίνετε τα πλεονεκτήματα των social media για to site και την επιχείρησή σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτά δεν είναι μέρη για να πουλήσετε τις υπηρεσίες σας, αλλά για να κάνετε κοινωνικές επαφές και να δικτυωθείτε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται κερδοφόρα μόνο όταν οι άνθρωποι από τα κοινωνικά δίκτυα επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας και γίνονται αναγνώστες / πελάτες σας. Έτσι, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν μια στρατηγική προσέλκυσης επισκεψιμότητας στο site σας.
Ανακεφαλαιώνοντας, η επιτυχημένη λειτουργία μιας ιστοσελίδας δεν είναι ένας εύκολος στόχος και συχνά σημαίνει να επενδύσετε χρόνο και να αφιερώσετε τον εαυτό σας στη διαδικασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κέρδη δεν προκύπτουν σε μια βραδυά και οι επισκέπτες δεν θα είναι χιλιάδες σε αριθμό εξαρχής, αλλά τελικά η σκληρή δουλειά που γίνεται με πάθος θα προσφέρει καρπούς.

Σχόλια