Γνωρίζοντας Τους Ανταγωνιστές Σας Στο SEO Για Καλύτερες Στρατηγικές



Κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας SEO πολλές φορές η προσπάθεια σας μπορεί να μην έχει πιάσει τόπο.
Πολλές φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση πως ότι και αν κάνετε στο SEO, δεν είστε σε θέση να βρεθείτε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Το SERP σας δεν βελτιώνεται.
Δεν λέμε ότι έχετε κάνει τα πάντα σωστά, υπάρχουν πιθανότητες η SEO strategy σας να πηγαίνει στραβά, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η κακή απόδοσή σας είναι, επίσης, επειδή ο ανταγωνισμός σας είναι πολύ μεγάλος και ο ανταγωνιστής σας εκτελεί κάτι πραγματικά καλό. Εάν η ιστοσελίδα σας ανήκει σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, τότε ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι πραγματικά υψηλός και δεν μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια να μην παρακολουθείτε τους ανταγωνιστές σας.
Μπορείτε να κερδίσετε τις κορυφαίες θέσεις στη μηχανή αναζήτησης μόνο όταν παρακολουθείτε τους ανταγωνιστές σας καλά. Αναγνωρίστε την επιτυχία τους, αλλά και τις αποτυχίες, αν υπάρχουν.
Ας δούμε μερικά από τα βήματα για να αναλύσετε τους ανταγωνιστές.
seo
Θα πρέπει να γνωρίζετε τους ανταγωνιστές σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας, επιλέγοντας έναν λάθος ανταγωνιστή και προσπαθώντας να τον υπερνικήσετε δεν θα κάνει κανένα καλό στην προοπτική των επιχειρήσεων σας.
Έτσι, εστιάστε στον εντοπισμό των κατάλληλων ανταγωνιστών, η εταιρεία που είναι υψηλά στην κατάταξη μπορεί να είναι ανταγωνιστής σας ή κάποιος που έχει την ίδια γραμμή επιχειρήσεων με την δικη σας. Οπότε καλύτερα να καθίσετε στο τραπέζι εργασίας σας και να αναπροσαρμόσετε την αναζήτηση για μια στοχευμένη λέξη-κλειδί και να κάνετε μια λίστα των δικτυακών τόπων που εμφανίζονται ψηλά.
Η λίστα που μόλις φτιάξατε είναι η λίστα με τους ανταγωνιστές της επιχείρησής σας.
Αφού το έχετε κάνει αυτό, προσλάβετε επαγγελματίες στον χώρο της web στρατηγικής για να εργαστούν στο πρόγραμμα και να δούν τι ακριβώς κάνουν τα sites του ανταγωνισμού σας.
Το έργο της στρατηγικής θα είναι να επισκεφθεί την ιστοσελίδα και να την αναλύσει σωστά. Έχει να εξετάσει τις παραμέτρους του καλού και επαγγελματικού σχεδιασμού, την ποιότητα του περιεχομένου, στατικές ή δυναμικές ιστοσελίδες, και ειδικά χαρακτηριστικά, εάν υπάρχουν. Η βασική πληροφορία της ιστοσελίδα θα σας ενημερώσει για το επίπεδο του ανταγωνισμού που πρόκειται να αντιμετωπίσετε.
Τρίτο έρχεται η ανάλυση των λέξεων-κλειδιά που χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστές. Είναι οι λέξεις-κλειδιά μόνο που θα καθορίσουν την επιτυχία της εκστρατείας SEO. Οι πιθανές λέξεις-κλειδιά έχουν τη δύναμη να φέρουν μεγάλες πωλήσεις έτσι μπορεί κανείς να ελπίζει για την καλύτερη απόδοση της επένδυσης.
Αναλύοντας ή αναγνωρίζοντας τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστές σας δεν είναι εύκολο, έτσι απλά να ελέγξετε την λίστα λέξεων-κλειδιών τους και να δείτε αν ο κατάλογος μοιάζει με τον δικό σας.
Μπορείτε επίσης να πάρετε τη βοήθεια του εργαλείου υπόδειξης λέξεων-κλειδιών σας. Θα σας βοηθήσει να πάρετε μια σειρά από λέξεις-κλειδιά που θα μπορούσατε να μην έχετε συμπεριλάβει. Έτσι, προτού αποφασίσετε την τελική λίστα λέξεων-κλειδιών προβείτε σε ενδελεχή έρευνα.
Όταν θα προσλάβετε έναν επαγγελματία web marketer, θα ελέγξει ποιά backlinks έχουν οι ανταγωνιστές σας. Θα σας δώσει μια λίστα με anchor text που χρησιμοποιείται με τους συνδέσμους σε αυτό. Θα προσπαθήσει επίσης να αγοράσει backlinks από σημαντικές περιοχές. Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τα social media στη εποχή μας. Γι ‘αυτό είναι επίσης σημαντικό για την αξιολόγηση του κοινωνικού ανταγωνισμού. Πόσο καλά τα sites της κατηγορίας πάνε στο μέτωπο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. ΟιTwitter και Facebook πλατφόρμες θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε, πώς οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν τα PPC ads. Η παρακολούθηση του ανταγωνισμού μας δεν είναι ένα εύκολο έργο, στην πραγματικότητα-είναι μια συνεχής προσπάθεια η οποία όμως θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα σας.

Σχόλια