Deep Web | Μηχανές Αναζήτησης για το Βαθύ Διαδίκτυο



Είχαμε μιλήσει πρόσφατα για το Βαθύ Web (Deep Web). Το κρυφό διαδίκτυο που βρίσκεται πέρα από τις γνωστές μηχανές αναζήτησης και πέρα από κάθε γνωστή ιστοσελίδα γνωρίζατε ως τώρα.
Ένα διαδίκτυο χωρίς κανένα απολύτως όριο η δομή.
Το Deep Web, είναι ένας κόσμος που πλοηγείται από περιθωριακούς αποξενωμένους μοναχικούς τύπους που ζουν στην άκρη της κοινωνίας.
Οι χρήστες του Deep Web ένας ελεεινός και ανεξέλεγκτος υπόκοσμος όπου οι καουμπόηδες της κονσόλας, όπως οι ντετέκτιβ των φιλμ noir, διασυνδέονται με κακοποιούς, απόβλητους, οραματιστές, με διαφωνούντες και απροσάρμοστους.
Το Επιφανειακό ιντερνέτ, φαίνεται σε αντίθεση ένα γαλήνιο, στείρο, χωρίς γεύση, τελείως ανώνυμο με τη δική του συναλλαγματική ισοτιμία, τελείως ανώνυμο, που υφίσταται αποκλειστικά και μόνο στον εικονικό χώρο για τελείως ανώνυμες συναλλαγές.
Ωστόσο, επειδή το θέμα είχε πολύ ενδιαφέρον, θα δώσουμε και καποιες πιο ειδικευμένες μηχανές αναζήτησης, οι οποίες δίνουν αποτελέσματα από το Deep Web.
Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος το πως φιλτράρονται αυτά τα αποτελέσματα, ούτε είναι και ακριβώς το ίδιο, με το να βρίσκεσαι μέσα σε αυτό.
Ωστόσο οι συγκεκριμένες μηχανές “ψαρεύουν” ένα μεγαλο δίκτυο πληροφοριών, μη προσιτό (σε μας), από τις συνήθεις μηχανές αναζήτησης.
Το πως και πως ακριβώς λειτουργουν δεν μπορώ να το αναλύσω τεχνικά, καθώς δεν εχω και τις γνώσεις, ωστόσο όλες αναφέρουν σχετικά στις σελίδες τους.
Ειδικεύονται σε συγκεκριμένα θέματα (επιστημονικά, τεχνικά, κλπ) και όπως θ’ ανακαλύψετε, ορισμένες φορές δίνουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Η σειρά τους, είναι απολύτως και τυχαία:














Σχόλια