Νέα κρίση Ιμίων προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι


yirmialtiekimmilliyet-630x945

  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της προσπαθεί να παρουσιάσει πως υπήρξε νέο θέμα «κρίσης των Ιμίων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο « μάχη σκαφών» γράφει πως « σκάφη της Ελλάδος και της Τουρκίας ήρθαν αντιμέτωπα και πάλι μπροστά στο Καρντάκ (σ.σ Ίμια)».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα « ιδιωτικά σκάφη που συμμετείχαν σε ιστιοπλοϊκό αγώνα παρενοχλήθηκαν από τα σκάφη της ακτοφυλακής της Ελλάδος κοντά στο Καρντάκ(σ.σ. Ιμια) .

Τα ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής απομακρύνθηκαν μετά την παρουσία των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής».

Το δημοσίευμα είναι περίεργο καθώς παρουσιάζει πως τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να έχουν παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα!

«Τα ιδιωτικά ιστιοπλοϊκά σκάφη τα οποία συμμετείχαν στον αγώνα Bodrum Cup , πέρασαν κοντά από το Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), τότε 2 σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος τα παρακολούθησαν και αργότερα τα παρενόχλησαν.

Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα ανοιχτά της περιοχής Γκιουμούσλουκ όπου εμφανίστηκε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που έβγαλε το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Και ο αγώνας της ιστιοπλοΐας συνεχίστηκε κανονικά»

www.onalert.gr

Σχόλια