«Μούδιασμα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δυσαρέσκεια Γλέζου


1980397_542_355Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να έχει σημάνει σάλπισμα αντεπίθεσης κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ωστόσο το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου στρέφεται στα εσωκομματικά, μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Μ. Γλέζος αλλά και το «αντάρτικο» στη Βουλή από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Οι αιχμές που άφησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος κατά της ηγεσίας του κόμματος με το άρθρο-απάντηση προς τους κύκλους του κόμματος, αποτελεί το δεύτερο χτύπημά του προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Τον περασμένο Ιούνιο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη διάλυση των συνιστωσών, κατά το 1ο συνέδριο του ενιαίου, πλέον, κόμματος.
Η νέα διαφοροποίηση του Μανώλη Γλέζου, με τα περί κοινοβουλευτικού «μαντριού» δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για την ασκούμενη πολιτική από τον Αλ. Τσίπρα.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «η θεμελιώδης διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα ήταν ότι δεν υπήρχε τέτοιο μαντρί» ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να παραμείνει η πλήρης ελευθερία έκφρασης στο κόμμα για να αποφευχθεί η μεταλλαγή του σε ένα κλασικό ελληνικό κόμμα των πολιτικών γραμμών. Παράλληλα ο κ. Γλέζος κάνει αναφορά στο συνέδριο τις αποφάσεις του και τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, τονίζοντας ότι πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλαχθεί η ταυτότητα της παράταξης.
Η δυσαρέσκεια του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς αποτελεί αναμφισβήτητα πλήγμα για τον Αλ. Τσίπρα, αφού ο κ. Γλέζος αποτελεί την εμβληματική μορφή του κόμματος και το στήριγμα προς το πατριωτικό ιδεολογικό κομμάτι, ενώ είναι το πρόσωπο που αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των πολλών απόψεων που επικρατούν στην Κουμουνδούρου.
Αρκεί να θυμηθούμε επίσης πως ο κ. Γλέζος ήταν ο άνθρωπος που προεκλογικά στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνοντας να μειώσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις προς τον Αλ. Τσίπρα, κυρίως από την πλευρά της Αριστερής πλατφόρμας.
Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκάλεσε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η υπερψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Εκτός από το «παρούσα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την απουσία από τη Βουλή των Γιώργου Σταθάκη και Μανώλη Γλέζου, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως οι Π. Λαφαζάνης, Αντ. Νταβανέλος, Χρ. Γαϊτάνη, δήλωσαν ότι την ψήφισαν παρά τη ριζική τους διαφωνία, μόνο και μόνο για να μη δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει τη διαφωνία τους.
Είναι προφανές πως στην Κουμουνδούρου δεν επικρατεί ούτε σύμπνοια, ούτε ομοψυχία και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, καθώς το κόμμα δείχνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει δημοσκοπικά και να πάρει κεφάλι από τη ΝΔ που παρά την αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις διατηρεί μικρό προβάδισμα.
Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τον Αλ. Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις κρατώντας ίσες απόστάσεις από όλες τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοί είναι όμως αυτοί που τονίζουν πως «αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν φτιάχνεις».

 stifora.gr

Σχόλια