Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στο Δ΄Σώμα Στρατού


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γεφυροφόρο άρμα Leopard-1 Leguan αναπτύσσει γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 70 που επιτρέπει τη ζεύξη κωλύματος 24 μέτρων εντός 5 λεπτών.

Επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος προκειμένου να παρακολουθήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και την τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» που διεξήχθη στη Σαμοθράκη από την ΤΔ/41ου Συντάγματος Πεζικού.

Aπό τις φωτογραφίες που έδωσε το ΓΕΣ στη δημοσιότητα ξεχωρίζει η εκπαίδευση στη ζεύξη υδάτινων ή άλλων κωλυμάτων, αντικείμενο που θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για την ικανότητα αντεπιθετικής δράσης των φίλιων δυνάμεων στο μέτωπο του Έβρου.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε καθέλκυση γέφυρας από τεθωρακισμένο όχημα (Armored Vehicle Launcing Bridge: AVLB) Leopard-1 Leguan, το ικανότερο γεφυροφόρο άρμα του ΕΣ.

Το Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα εντός του άρματος και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 70 (MLC 70) μήκους 26m για κωλύματα έως 24m, εντός 5 λεπτών με χρήση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου.

Σημειώνεται ότι τόσο τα Leguan όσο και τα Leopard-1 Biber, αναπτύσσουν τη γέφυρα οριζόντια σε αντίθεση με τα γεφυροφόρα M48A5/Μ60Α1 AVLB που την αναπτύσσουν ψαλιδωτά με αποτέλεσμα τα τελευταία να εκτίθενται για μεγαλύτερο χρόνο στην εχθρική παρατήρηση.

γ

Το γεφυροφόρο Leopard-1 διέρχεται από τη γέφυρα μήκους 26 μέτρων που μόλις έχει αναπτύξει.

δ

Η πλωτή πεζογέφυρα αποτελεί το βασικό μέσο ταχείας διάβασης υγρών κωλυμάτων για πεζοπόρα τμήματα. Όσο πιο εκπαιδευμένο το προσωπικό, τόσος λιγότερος χρόνος για την κατασκευή της.

δ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος ενημερώνεται για το άρμα μάχης Leopard-2HEL. Με λευκό χρώμα, τα προπλάσματα πυρομαχικών για εξάσκηση φόρτωσης και χειρισμού.

γΗ Ελληνική Σημαία στο ενισχυμένο υπόστεγο Μονάδας του Δ΄ΣΣ, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του ΕΣ

 http://national-pride.org

Σχόλια