Τουρκία: Φεύγουν νεαροί Εβραίοι λόγω αντισημιτισμού…


AAAErdogan_Peres1

Ο διαρκώς διευρυνόμενος αντισημιτισμός στην Τουρκία, αποτέλεσμα της πολιτικής του ισλαμιστή Ερντογάν και του κυβερνώντος AKP, παρά τις πολιτικές διακηρύξεις «πολιτικής ορθότητας» που αναιρούνται στην πράξη από πλήθος δηλώσεων κάθε λογής αξιωματούχων, οδηγούν σε εγκατάλειψη της χώρας από τον εβραϊκό της πληθυσμό…


Αυτό αποκάλυψε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο Nesim Güveniş, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Εβραίων, ο οποίος κάνει λόγο για εκατοντάδες νεαρούς που έχουν φύγει από την Τουρκία, με προορισμό της Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω τουφόβου για το μέλλον τους στη χώρα.

Στο Ισραήλ σήμερα ζουν συνολικά 80.000 Εβραίοι προερχόμενοι από την Τουρκία… ο δε Ερντογάν ήταν «σεσημασμένος», αφού από το 1998, όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, είχε εξισώσει ευθέως τους Εβραίους με τους Ναζί.


Τα δυο επεισόδια που αποτέλεσαν τη σταγόνα που «ξεχείλισαν το ποτήρι», καθότι ένα «θέμα» στην Τουρκία το είχαν πάντα οι Εβραίοι, ακόμα και επί κεμαλιστών (τότε όμως τουλάχιστον αισθάνονταν ασφαλείς…), ήταν η αποχώρηση του Ερντογάν από το Νταβός από πάνελ στο οποίο συμμετείχε μαζί με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρεζ, καθώς επίσης και το επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά».


Στην υπόθεση ήρθαν να προστεθούν οι δύο νεαροί Τούρκοι που – ακόμα – κρατούνται στην Πολωνία, αφού χαιρέτησαν ναζιστικά Ισραηλινούς φοιτητές σε στρατόπεδο συγκέντρωσηςπου είχαν επισκεφτεί φωνάζοντας προς το μέρος τους. Το επεισόδιο χρησιμοποιείται για να τεκμηριωθεί ότι λίγα έχουν αλλάξει και ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους Εβραίους…

defence-point.gr

Σχόλια