Ελληνο-Αλβανικά Σύνορα: Δεν επετράπη η είσοδος σε ηγετικό μέλος των Αλβανοτσάμηδων


TSAMIKOΤίρανα.
Σε μέλος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, δεν παραχωρήθηκε η άδεια εισόδου στην Ελλάδα, από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές.
Το συμβάν, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, έγινε στο συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής, όπου δεν επετράπη η είσοδος στην διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης, Vjollca Braho, η οποία είναι μέλος της προεδρίας του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU.
Τα κίνητρα για αυτήν την ενέργεια δεν έγιναν ακόμη γνωστά, σημειώνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μπράχο ταξίδευε με μια ομάδα άλλων 15 Αλβανών, οι οποίοι πέρασαν τα ελληνικά σύνορα χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ στην ίδια δεν της επετράπη.
Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- επιβεβαιώθηκε ότι η εμπόδισή της να περάσει τα ελληνικά σύνορα και αυτό οφείλεται στην πολιτική της δράση με το Κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας- PDIU, όπου είναι μέλος της ηγεσίας.
Η ίδια δήλωσε:
«Δεν μου επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα από τις ελληνικές αρχές, λόγω της εμπλοκής μου στην πολιτική του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων. Ήμασταν μια ομάδα 15 ατόμων που ταξιδεύαμε μόνοι μας και δεν μου επετράπη  η είσοδος. Η ελληνική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι μπορούσα να διέλθω μετά από έλεγχο που θα διενεργούνταν στην Αθήνα», είπε.
echedoros-a.gr
Σχόλια