Τελική επίθεση εναντίον των ισλαμιστών: Ο συριακός Στρατός πολιορκεί το Χαλέπι!!!


Ευρείας κλίμακας επίθεση εξαπέλυσε ο συριακός Στρατός στο τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στο Χαλέπι στο πλαίσιο της ανάληψης δράσης για την οριστική εκδίωξη των τρομοκρατικών ένοπλων ομάδων από τη Συρία.
Η επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα έχει ως στόχο  να σπάσει την πολιορκία της κεντρικής φυλακής του Χαλεπιού από τους αντάρτες η οποία διαρκεί εδώ και ένα χρόνο και έτσι να κόψει την κεντρική αρτηρία ανεφοδιασμού τους μέσω της Τουρκίας.
«Κάποιες από τις δυνάμεις του καθεστώτος έχουν φτάσει στον τοίχο της κεντρικής φυλακής του Χαλεπιού», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περιοχές γύρω από τη φυλακή, στην οποία βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι, τον Απρίλιο του 2013 και έκτοτε την πολιορκούν, πρόσθεσε.
Ο Άμπντελ Ράχμαν σημείωσε ότι η άρση της πολιορκίας «θα αποτελέσει μια στρατηγική νίκη για το καθεστώς, διότι έτσι θα κοπεί ο δρόμος ανεφοδιασμού μεταξύ του Χαλεπιού και της επαρχίας του καθώς και με την Τουρκία», μία από τις χώρες συμμάχους των ισλαμιστών.
Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι οι ισλαμιστές δεν δίστασαν να ανατινάξουν το νοσοκομείο Κίντι διότι το κτίριο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον Στρατό για να παρακολουθεί τις οδούς ανεφοδιασμού των ανταρτών.
«Όλοι φοβούνται ότι ενδέχεται να πολιορκηθεί το Χαλέπι», σημείωσε ο ίδιος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια