I.Sevastyanov: Η Ρωσία επεξεργάζεται αιτήματα παραγγελιών πώλησης S-400"


Η Ρωσία επεξεργάζεται αιτήματα παραγγελιών για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf από εξαγωγικούς πελάτες. Αυτό ανακοίνωσε ο Igor Sevastyanov, αναπληρωτής διευθυντής της Rosoboronexport και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη δειθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2014 που ολοκληρώθηκε στο Παρίσι.
«Δεν υπάρχουν τόσο πολλές χώρες έτοιμες να αγοράσουν το συγκεκριμένο σύστημα αλλά υπάρχει ήδη αριθμός αιτημάτων για την προμήθεια του, τα οποία η ομοσπονδιακή υπηρεσία Rosoboronexport αξιολογεί με προσοχή», δήλωσε ο Sevastyanov χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους πιθανούς χρήστες.
Να σημειωθεί πάντως, πώς αρχικά η Ρωσία δεν επρόκειτο να αποδεσμεύει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα επισημαίνοντας πώς οι S-400 Triumf προορίζονται για την κάλυψη των ρωσικών αναγκών αποκλειστικά.
Τον περασμένο Απρίλιο ωστόσο, ίσως και λόγω της κρίσης της Ουκρανίας και της αναταραχής στην ευρύτερη περιοχή, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την ανάγκη να επιταχυνθεί σημαντικά η παραγωγή προηγμένης τεχνολογίας συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας ώστε να μπορούν αυτά να εξαχθούν σε συμμάχους και εταίρους της χώρας. Αναμφισβήτητα μεταξύ αυτών είναι και τα S-400.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια